Kleden schoonmaken

Als je kleden en andere stoffen in huis hebt, weet je hoe belangrijk het is om ze regelmatig en goed te schoonmaken. Kleden kunnen grote delen van je huis vullen en er stijlvol, uitnodigend en stijlvol uitzien. Ze gaan echter ook slecht ruiken en er onaantrekkelijk uitzien als je ze niet regelmatig schoonmaakt. Het is daarom belangrijk dat je jezelf vertrouwd maakt met de juiste manieren van kleden schoonmaken, zodat je de levensduur ervan kunt verlengen.

Verschillende soorten stoffen

Het kleden dat je in je huis hebt, kan bestaan uit verschillende soorten stoffen zoals katoen, leer, fluweel, wol, zijde en andere geweven stoffen. Sommige stoffen zijn zelfreinigend, waardoor ze kunnen worden afgestoft met een stofdoek of een stofzuiger. Andere stoffen echter zoals leer en fluweel, moeten door een vakman worden gereinigd, waarbij gespecialiseerde schoonmaakproducten kunnen worden gebruikt.

Verzorging van uw kleden

Om ervoor te zorgen dat je kleden er zo goed mogelijk uitzien en om de levensduur ervan te verlengen, zijn hier enkele tips om mee te nemen in je schoonmaakroutine:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
  • Vacuüm elke week je kleden. Dit helpt om stof en vuil te verwijderen dat tijdens gebruik wordt verzameld. Als je het regelmatig vacuümzuigt, zal je langere tijd niet hoeven te stomen.
  • De meeste kleden bevatten ook veel vlekken. Gebruik daarom regelmatig een vlekkenverwijderaar (een middel dat verkrijgbaar is bij plaatselijke winkels) om de vlekken te verwijderen.
  • Kits je kleed 3-4 keer per jaar. Als je een stomerij in de buurt hebt, kan het je kleden opfrisseoa. Als je geen stomerij hebt of als je het stomen te duur vindt, kun je een stoomboot gebruiken. Dit is verkrijgbaar in plaatselijke winkels.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen met vlekken verwijderen die bleekmiddel bevatten. Bleekmiddel is te agressief en het kan het kleed beschadigen.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen op fluweel, leer of wollen kleden, omdat ze de stof kunnen beschadigen. Breng deze stoffen naar een vakman om ze schoon te maken.

Wat te doen met grote, vaste vlekken

Als je kleden worden bevlekt met vet, bruin vocht of andere grote, vaste vlekken, kun je het volgende proberen:

  • Maak de vlekken zo droog mogelijk, door de stof te deppen met een schoon, droog doek.
  • Breng schoonmaakmiddelen aan op de vlekken die geschikt zijn voor de stof waarvan het kleed is gemaakt.
  • Laat het schoonmaakmiddel enkele minuten intrekken en wrijf het dan zachtjes met de vingertoppen schoon.
  • Laat het kleed ten minste 12 uur drogen voordat je het afstoft of vacuum.
  • Als je kleden zijn bevlekt met bloed, kun je het beste zout heet water gebruiken om de vlek te verwijderen. Voeg twee theelepels zout toe aan een emmer warm water en laat de stof in het water weken. Wrijf dan vervolgens de stof schoon met je vingertoppen of een schone doek.

Opslag van kleden

Als je kleden niet vaak worden gebruikt, zoals kleden in de slaapkamer en de buitenkleden van je auto, is het raadzaam geschikte opslagfaciliteiten te gebruiken om te voorkomen dat ze vuil worden. Zorg ervoor dat je kleden worden opgeborgen in kledenommuilingen of luchtdichte containers, zodat ze kunnen worden beschermd tegen stof en vuil.

Conclusie

Kleden schoonmaken is een belangrijk onderhoudsproces dat je regelmatig moet uitvoeren. Afhankelijk van de stof waarvan het kleed is gemaakt, kunnen verschillende soorten schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Je kunt de levensduur van je kleden ook verlengen door ze regelmatig te stomen en uit de buurt van vuil en stof te houden. Als je deze tips volgt, kun je jarenlang genieten van je kleden en andere stoffen.

Plaats een reactie