Kinderwagen reinigen

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind altijd in een schone en hygiënische omgeving zit, ook als het gaat om de kinderwagen. Het regelmatig reinigen van de kinderwagen is dan ook essentieel om bacteriën en viezigheid te verwijderen. In dit artikel geven we je tips en tricks om de kinderwagen grondig te reinigen, zodat je kleintje altijd veilig en schoon op pad kan.

Waarom is het belangrijk om de kinderwagen regelmatig te reinigen?

De kinderwagen is een plek waar je kind veel tijd in doorbrengt, zowel binnen als buiten. Hierdoor kan er snel vuil, stof en bacteriën ophopen. Door de kinderwagen regelmatig te reinigen, voorkom je dat je kind in aanraking komt met schadelijke stoffen en bacteriën. Daarnaast zorgt een schone kinderwagen ook voor een frisse en hygiënische omgeving voor je kind.

Hoe reinig je de kinderwagen?

Er zijn verschillende manieren om de kinderwagen grondig te reinigen. Hieronder vind je een stappenplan om de kinderwagen weer helemaal schoon te krijgen:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 1: Verwijder alle losse onderdelen

Haal alle losse onderdelen, zoals de bekleding, de zonnekap en het matrasje uit de kinderwagen. Dit maakt het reinigen een stuk makkelijker.

Stap 2: Stofzuigen

Gebruik een stofzuiger om alle kruimels, stof en vuil uit de kinderwagen te verwijderen. Vergeet hierbij niet om ook de hoekjes en randjes goed mee te nemen.

Stap 3: Reinigen met een sopje

Maak een sopje van lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik een zachte borstel of doek om de kinderwagen grondig schoon te maken. Let op: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bekleding beschadigen.

Stap 4: Bekleding wassen

Was de bekleding van de kinderwagen volgens de instructies op het label. Gebruik een mild wasmiddel en laat de bekleding goed drogen voordat je deze weer terugplaatst in de kinderwagen.

Stap 5: Desinfecteren

Gebruik een desinfecterende spray om de kinderwagen te desinfecteren. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën worden gedood en de kinderwagen weer helemaal schoon is.

Extra tips voor het reinigen van de kinderwagen

Naast bovenstaand stappenplan zijn er nog een aantal extra tips die je kunt gebruiken bij het reinigen van de kinderwagen:

  • Gebruik een speciale kinderwagen reiniger voor het beste resultaat.
  • Laat de kinderwagen goed drogen voordat je deze weer in gebruik neemt.
  • Controleer regelmatig de banden en remmen van de kinderwagen en maak deze schoon indien nodig.
  • Reinig de kinderwagen ook na een regenbui, om schimmelvorming te voorkomen.

Door regelmatig de kinderwagen te reinigen, zorg je ervoor dat je kind altijd in een schone en hygiënische omgeving zit. Volg bovenstaande tips en geniet van schone en frisse wandelingen met je kleintje!

Plaats een reactie