Keuken schoonmaken

Het schoonmaken van een keuken is een belangrijke taak omdat het erg schadelijk kan zijn voor de hygiëne. Kleine stukjes voedsel, stof, vet en bacteriën kunnen zich verzamelen in een keuken en dit kan leiden tot schimmelgroei, zweren en ziektes. Een regelmatige schoonmaakbeurt van de keuken is belangrijk voor het behoud van de levensduur ervan. Hieronder staan wat stappen die je kunt volgen om je keuken proper en in goede staat te houden.

Keuken apparaten schoonmaken

Het eerste wat je moet doen is alle keukenapparaten schoonmaken. Om ervoor te zorgen dat ze goed schoonmaken, moet je de inspectietips van ieder apparaat volgen. Bepaalde apparaten, zoals ovens en afzuigkappen, vereisen een specifieke techniek en kunnen anders schaden oplopen. Veeg de binnen- en buitenkant van het apparaat met een zachte doek en warm water met milde reinigingsmiddelen af. Dit zal veel van het vuil en het stof verwijderen. Daarna kun je het apparaat gebruiken om het te desinfecteren, het bevindt zich dan in een brandbare omgeving, gebruik voor dit doel alleen producten die legaal zijn toegestaan voor dit doel.

Keukenwanden en plafonds reinigen

Keukenwanden, -plafonds, -achterwanden en -vloeren vereisen een gedegen schoonmaak. Begin met het verwijderen van al het vuil en stof, dit kan worden gedaan met een stofzuiger of een stofdoek. Daarna kun je de oppervlakken schoonvegen met warm water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik een zachte doek en poets de oppervlakken met een licht op en neer gaande beweging, poets zo lang tot je een glanzende afwerking hebt. Vermijd het poetsen in cirkelvormige bewegingen, dit kan leiden tot krassen. Je kunt, wanneer nodig, een geavanceerde cleaner gebruiken, bijvoorbeeld voor de verwijdering van hardnekkige kleren.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Kraan en gootsteen schoonmaken

Creëer een homogene mengsel van azijn en warm water en giet die in de gootsteen. Laat het gedurende vijf tot tien minuten intrekken. Daarna kun je beginnen met schrobben, gebruik hiervoor een oude tandenborstel en wrijf zo lang tot er geen vuil meer aanwezig is. Gebruik nu een zachte doek en warm water om de kraan schoon te maken. Gebruik indien nodig een mild schoonmaakmiddel op de kraan en poets die vervolgens met de doek. Gebruik nooit harde schuurmiddelen zoals keukenpapier of hars. Dit kan de kraan beschadigen.

Bovenkasten en lades schoonmaken

Begin met het leggen van alles uit de bovenkasten en het verwijderen van alle voedselresten die in de lades en bovenkasten aanwezig zijn. Veeg de voedselresten vervolgens weg met warm water en een zachte doek. Bekijk de lades en de lades voor luizen en schimmels. Als je die aantreft, moet je ze direct verwijderen met een stofzuiger. Gebruik geen water of andere reinigingsmiddelen omdat dit de bestrijding van schimmels tegenwerkt. Daarna kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken en de lades schoonvegen met een doek. Controleer de bovenkasten voor eventuele etensresten en verwijder deze ook.

Keukenkasten schoonmaken

Keukenkasten hebben meer aandacht nodig om schoon te maken. Begin met het verwijderen van alle levensmiddelen. Daarna kun je de kasten schoonmaken met een zachte doek en lauwwarm water met een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het materiaal van de kasten. Om de meeste geuren te verwijderen, kun je het warme water mengen met een scheut azijn. Dit helpt ook bij het verwijderen van eventuele bacteriën. Laat de kasten goed drogen voordat je de deuren, de laden en de planken terugplaatst.

Samenvatting

Een goede schoonmaak van een keuken is belangrijk om de hygiëne en levensduur ervan te behouden. Keukenapparaten, -wanden, -plafonds, -achterwanden, -vloeren, kranen, gootstenen, bovenkasten en lades moeten met milde schoonmaakmiddelen en warme water worden schoongemaakt. Maak geen gebruik van harde schuurmiddelen of harde kwasten, omdat dit kan leiden tot schade. Gebruik producten die zijn toegestaan voor het desinfecteren van het oppervlak en houd de keuken verfijnd en netjes.

Plaats een reactie