Ketting schoonmaken racefiets

De ketting op je racefiets is een belangrijk onderdeel van je fiets. Het regelmatig schoonmaken van de ketting zorgt voor een betere prestatie en verlengt ook de levensduur van je fiets. In dit artikel geven we je een stap voor stap handleiding om je ketting schoon te maken.

Stappen voor het schoonmaken van de ketting

Er zijn verschillende manieren om de ketting op je racefiets schoon te maken. Hieronder volgen 3 manieren die we aanbevelen.

Stap 1: oliewissel

Het eerste stap is het wisselen van olie. Als je oude olie niet goed is, kan dit ervoor zorgen dat je ketting gaat verstijven en niet meer soepel beweegt. Neem je oude olie eruit en vervang deze door verse olie. Let erop dat je dezelfde olie gebruikt als die je al had, zodat je precies weet wat je doet.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Stap 2: schoonmaken met een borstel

De tweede stap is het schoonmaken van de ketting met een borstel. Gebruik hier een dikke, stevige borstel voor. Begin aan de onderkant van de ketting en maak deze helemaal schoon. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade aan je ketting kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je elke schakel goed schoonmaakt.

Stap 3: smeren van de ketting

Als de ketting schoon is, is de volgende stap het smeren van de ketting. Gebruik een goede kettingsmeermiddel en smeer de ketting met een klein borsteltje. Uitgebreidere instructies voor het smeren van de ketting kun je vinden in de handleiding van je fiets. Vergeet niet om de andere onderdelen van je fiets, zoals de versnellingshendel of de kabels, ook goed in te vetten.

Stap 4: inspectie van de ketting

Tijd om je ketting te inspecteren. Als je merkt dat er verschuivingen of stijfheid in je ketting zit, dan is het tijd om de ketting te vervangen. Controleer ook je kettingbladen en tandwielen om te zien of deze nog in goede staat zijn. Als er ongelijke slijtage zichtbaar is of als je ketting of tandwielen hard zijn geworden, is het tijd om ze te vervangen.

Als je alle bovenstaande stappen goed hebt gevolgd, ben je klaar. Je ketting is weer schoon en klaar voor gebruik. Door de ketting regelmatig te schoon te maken en de olie en smeerstoffen tijdig te vervangen, zal de levensduur van je ketting aanzienlijk worden verlengd.

Plaats een reactie