Keramische tegels schoonmaken

Keramische tegels, die vaak worden gebruikt voor muren en vloeren, zijn een stijlvolle, duurzame en gemakkelijk te onderhouden optie. Maar om hun schoonheid en kwaliteit te behouden, is het belangrijk om keramische tegels regelmatig te reinigen. Hieronder staan tips om te werken aan de levensduur van uw keramische tegels.

Stofzuigen

Het eerste wat u moet doen om uw keramische tegels schoon te maken, is stofzuigen. Stofzuigen daagt stof, haar en ander los vuil op. Het is belangrijk te stofzuigen voordat u andere schoonmaakmiddelen op uw oppervlak aanbrengt, zodat het vuil niet wordt verspreid met al het poetsen. Als eerste stap kunt u gebruik maken van een stofzuiger met een kleine borstelkop die specifiek is bedoeld voor het zuigen van tegelvloeren.

Dweilen met warm water en zeep

Om stof, haren en los vuil te verwijderen, is het belangrijk om uw tegelvloeren regelmatig schoon te maken met warm water en een mild schoonmaakmiddel, zoals neutraal pH-zeep. Begin door het vloeroppervlak te dweilen met warm water en voeg dan een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel toe aan het water. Zorg ervoor dat u niet te veel zeep gebruikt omdat dit ervoor zorgt dat het schoonmaken duurder en moeilijker wordt.

Gebruik een lichte schoonmaakmiddel voor moeilijke plekken

Voor moeilijk te verwijderen vlekken zoals inkt of stift, kunt u een licht schoonmaakmiddel gebruiken dat niet te agressief is voor de keramische tegel. Gebruik een oplossing van warm water en schoonmaakmiddel of een vlekverwijderaar specifiek ontworpen voor keramische tegels. Maak het schoonmaken als laatste stap, direct nadat u het vuil hebt verwijderd met warm water en een mild schoonmaakmiddel.

Gebruik de juiste schuurmiddelen

Als u moet schuren om hardnekkig vuil of vlekken te verwijderen, gebruik dan een mild schuurmiddel dat is ontworpen voor tegelvloeren. Schuurmiddelen mogen niet worden gebruikt op glanzende tegeloppervlakken, aangezien dit de glans van de tegel kan verminderen. Als u schuurmiddelen wilt gebruiken, test dan altijd eerst op een klein, onzichtbaar gebied. Zorg ervoor dat u de schuurmiddel die u gebruikt ook gebruikt op dezelfde manier waarop u warm water en een mild schoonmaakmiddel gebruikt.

Gebruik geen schurende of schuringsmiddelen

Gebruik geen schurende of schuringsmiddelen om uw keramische tegels schoon te maken. Dit omvat bijvoorbeeld schuurmiddelen, schuurpapier, schuursponzen, steenreinigers en schrobben. Dit soort producten kunnen de glans van de tegel verminderen. Als uw tegeloppervlak een glanzende afwerking heeft, gebruik dan geen schurende middelen.

Gebruik geen agressieve of schurende vloeistoffen

Gebruik geen agressieve of schurende vloeistoffen, zoals alcohol, ammoniak, benzeen of andere oplosmiddelen op de tegeloppervlakken. Deze vloeistoffen kunnen de tegel beschadigen. Als u agressieve of schurende stoffen gebruikt, is het belangrijk om eerst een klein stukje tegeloppervlak te testen om te zien of de vloeistoffen schade toebrengen. Zelfs als er geen schade wordt veroorzaakt, kunnen veel van deze vloeistoffen het oppervlak beschadigen en de glans verminderen.

Gebruik een droge doek

Na het schoonmaken en naspoelen met warm water, droog de tegels met een schone, droge doek. Gebruik geen vochtige doeken omdat dit kan leiden tot het opstapelen van vuil en vlekken en het duurder en moeilijker maken voor het schoonmaken. Zorg ervoor dat u de tegels goed droogveegt, zodat het vuil niet opnieuw op de tegels wordt gebakken.

Gebruik een sealant om tegelvloeren te beschermen

Een gemakkelijke manier om de levensduur van uw keramische tegels te verlengen, is door een sealant te gebruiken. Sealant creëert een beschermende barrière tussen het oppervlak van de tegels en het vuil, waardoor uw tegelvloeren langer schoon en glanzend blijven. Zorg ervoor dat u de richtlijnen van de fabrikant volgt bij het aanbrengen van een sealant.

Samenvatting

Keramische tegels zijn een stijlvolle, duurzame en gemakkelijk te onderhouden optie. Maar om hun schoonheid en kwaliteit te behouden, is het belangrijk om keramische tegels regelmatig te reinigen. Begin met het stofzuigen met een kleine borstelkop, daarna dweilen met warm water en een mild schoonmaakmiddel, gebruik licht schoonmaakmiddel voor moeilijke plekken, gebruik de juiste schuurmiddelen, geen schurende of schuringsmiddelen, geen agressieve of schurende vloeistoffen en als laatste, gebruik een droge doek. Gebruik een sealant om uw tegelvloeren te beschermen tegen vuil en vlekken. Door deze stappen te volgen, kunt u de levensduur van uw keramische tegels verlengen.

Plaats een reactie