Kantoren schoonmaken rotterdam

Het schoonmaken van kantoren in Rotterdam is een belangrijke taak om een goede werkomgeving te creëren voor werknemers. Staal omringd door een frisse omgeving helpt mensen om beter te presteren. Niet alleen is het van belang om de kantoren aan de buitenkant schoon te maken, maar ook de binnenkant verdient regelmatig aandacht. Gelukkig is er een manier om een kantoor betrouwbaar en efficiënt schoon te maken, waarbij tegelijkertijd wordt gezorgd voor lagere reinigingskosten en een langere levensduur van het kantoor.

Stappen om kantoren schoon te houden

Het schoonhouden van kantoren begint met het creëren van een goed schoonmaakroutine. Hieronder volgen een aantal stappen die u elke week kunt doorlopen om uw kantoor acceptabel schoon te houden:

 • Stap 1: Maak het kantoor schoon met stofzuiger. Stofzuig alle vloeren, meubels, kasten en kieren. Vergeet niet een mandje of stofzak te gebruiken om alle stof en vuil op te vangen. Neem de tijd om de stofzuiger goed te gebruiken en zorg ervoor dat alle stofvrij wordt gemaakt.
 • Stap 2: Maak uw kantoorregels schoon met een schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Pas op dat u niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu. Spoel alle oppervlakken af met water om agressieve schoonmaakmiddelen te verwijderen afhankelijk van de situatie. Doe ook een dweil over het tapijt om het schoon te houden. Als het tapijt te vuil is, kunt u het beste het tapijt laten reinigen door een professionele tapijtreinigingsbedrijf.
 • Stap 3: Poets het kantoor met een houten poetsmiddel. Dit poetsmiddel voorkomt dat het hout beschadigd raakt. Gebruik bij het poetsen geen schuurmiddelen of schurende schoonmaakmiddelen, omdat dit het hout kunnen beschadigen. U kunt ook een vochtige doek gebruiken om het kantoor meubilair te reinigen.
 • Stap 4: Maak ramen en spiegels schoon met window cleaner. Gebruik hiervoor een lintvrij doekje dat vochtig gemaakt is met de window cleaner. De ramen kunt u ook met een window cleaner dip-wash auto wasproduct schoonmaken. Vergeet niet te controleren of de ramen en spiegels al dan niet waterdicht zijn.
 • Stap 5: Maak alle metalen oppervlakken schoon met een metalen product. Metalen oppervlakken zoals metalen kasten, metalen meubels enzovoort, moeten regelmatig gepoetst worden om roest en kalkaanslag te voorkomen. Gebruik hiervoor metalen poetsmiddelen die speciaal voor metalen oppervlakken bestemd zijn.
 • Stap 6: Maak het kantoormeubilair en computerapparatuur eens in de zoveel tijd schoon met een stofzuiger, doek en/of schoonmaakmiddelen. Let er bij het schoonmaken van computers op dat u deze nooit met vochtige middelen of stoffen verontreiniging, maar alleen met stofzuiger of een lintvrije, droge doek schoonmaakt.

Tips voor het verlengen van de levensduur van het kantoor

Het is belangrijk om te weten dat het schoonmaken van kantoren niet alleen belangrijk is om de cleanliness van het kantoor te handhaven, maar ook om de levensduur van het kantoor te verlengen. Hieronder geven we je een paar eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw kantoor zo lang mogelijk in goede staat verkeert:

 • Tip 1: Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. In plaats van agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, kunt u Environmentally-friendly schoonmaakmiddelen gebruiken, die geen schade aanbrengen aan het milieu.
 • Tip 2: Vermijd het gebruik van stoffen zoals stof, vet en olie, die het kantoor kunnen beschadigen. Al deze stoffen kunnen de levensduur van het kantoor verminderen en veel stof in het kantoor veroorzaken. Probeer het gebruik van deze stoffen te minimaliseren.
 • Tip 3: Investeer in de juiste hulpmiddelen voor het schoonmaken. Zorg ervoor dat u alle hulpmiddelen gebruikt die nodig zijn om uw kantoor goed schoon te maken. Dit houdt in dat u schoonmaakmiddelen en schoonmaak gereedschappen gebruikt die geschikt zijn voor het type oppervlak van uw kantoor.
 • Tip 4: Bouw een goed schoonmaakroutine. Als u de juiste schoonmaakstrategie volgt, kunt u de levensduur van het kantoor verlengen. Zorg ervoor dat u een schoonmaakroutine bouwt die u regelmatig kunt volgen. Het doen van regelmatig onderhoud aan het kantoor zorgt ervoor dat het kantoor zo lang mogelijk in goede staat blijft.
 • Tip 5: Laat het kantoor soms dweilen of stofzuigen. Het is aan te raden om het kantoor wanneer nodig te dweilen of stofzuigen. Dit om er zeker van te zijn dat het kantoor schoon blijft. Dit helpt om de levensduur van het kantoor te verlengen.

Conclusie

Het schoonmaken van kantoren in Rotterdam moet regelmatig gebeuren om een frisse en veilige werkomgeving te garanderen. Er zijn een aantal stappen die u kunt volgen om de kantoren schoon te maken, waaronder het stofzuigen van alles, het poetsen van het meubilair en het reinigen van spiegels en ramen. Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw kantoor in goede staat blijft en een langere levensduur heeft. Door goed onderhoud te plegen en investeringen te doen in milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, kunt u ook de levensduur van het kantoor verlengen.

Plaats een reactie