Jute vloerkleed schoonmaken

Een Jute vloerkleed is een uitstekende optie als je een landelijke, exotische of zelfs Scandinavische stijl wilt bereiken. Jute is een 100% natuurlijk, niet-geweven materiaal dat perfect is voor een rustieke sfeer. Het is echter niet zo eenvoudig in onderhoud. Jute vereist standaard schoonmaakmethoden om te glanzen als nieuw.Volg de onderstaande stappen om een Jute vloerkleed schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen.

Stap 1: Vacuüm je Jute vloerkleed

Vacumeer je Jute vloerkleed regelmatig om het vrij te houden van vuil en stof. Vacuüm zowel de voorkant als de achterkant van het vloerkleed om zo stof, haren en andere klein vuil uit het weefsel te verwijderen. Als je een jute vloerkleed vacumeert, zorg er dan voor dat het vacuümpakket geen schakelaar of draaiknop aan de zijkant heeft die gemakkelijk kan worden vastgestoken aan het vloerkleed. Als je dat doet, kan de draaiknop verschuiven en zal je het vloerkleed beschadigen. Vacuüm vervolgens af en toe tegen de nap van alle kanten. Als je vloerkleed extra nauwkeurig moet worden gereinigd of als het erg veel stof heeft opgepikt, maak het dan nat met een pluisvrij doekje om vuil te verwijderen.

Stap 2: SpoelJe Vloerkleden met Zeepsop

Je kunt je Jute vloerkleden regelmatig reinigen met lauw water en zacht, mild schoonmaakhulpmiddel. Neem een emmer en vul deze met twee liter lauw water. Voeg vervolgens een theelepel mild, biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel zoals biologische zeep. Roer het water vervolgens met een spons of een stok of stick en doop deze in de emmer. Laat de spons daarna uitlekken en veeg het vloerkleed schoon met de spons. Herhaal dit zodat je het hele vloerkleed schoonmaakt. Om eventuele shampoo of zeepresten te verwijderen, kun je een andere emmer gebruiken met schoon water en vegen deze over het vloerkleed.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 3: Zorg voor een goede Luchtcirculatie

Na het schoonmaken van je Jute vloerkleed moet je ervoor zorgen dat het een goede luchtcirculatie krijgt. Zet eventueel een ventilator in de buurt van een open raam om het vloerkleed te laten drogen. Jute is een natuurlijk materiaal en heeft extra ademruimte nodig om optimaal te kunnen drogen. Het is belangrijk dat je het vloerkleed niet direct in de zon legt, omdat de zon warmte afgeeft, waardoor het materiaal te snel kan vervagen of versplinterd kan worden.

Stap 4: Vermijd direct Contact met de Zon

Wees hier ook extra voorzichtig mee als je het vloerkleed gebruikt in een kamer met veel zonlicht. Schuif of verplaats het vloerkleed dan af en toe om schade te voorkomen. Als je het vloerkleed vaak in een zonnige kamer gebruikt, consider dan een verduisterende tapijtmat om de werking van de zon te beperken. Als je het vloerkleed buiten gebruikt, zorg er dan voor dat je het regelmatig verplaats en af en toe binnen in de schaduw legt om schade aan het materiaal te voorkomen.

Stap 5: Sprayen van Bijenwas

Wees ook voorzichtig met het sprayen van bijenwas op het vloerkleed. Bijenwas is een uitstekend middel om het materiaal te beschermen tegen vlekken en verkleuring door vuil en vuil en water. Spray echter nooit direct op het vloerkleed, omdat dit de stof kan beschadigen. Probeer de bijenwas altijd op een onzichtbaar stuk stof te sprayen of maak gebruik van een spraycontainer met een sproeier. Veeg het vervolgens met een zachte doek af om de bijenwas te verwijderen.

Stap 6: Professionele Reiniging

Als je vloerkleed vuil is geworden of als je het vloerkleed lange tijd hebt gebruikt, kun je erover nadenken om het laten reinigen door een professionele stomerij. Deze stomerijen gebruiken speciale technieken en schoonmaakmiddelen om het vloerkleed perfect schoon te maken zonder het materiaal te beschadigen. Vraag altijd naar de juiste schoonmaakprocedures voor je vloerkleed voordat je je vloerkleed bij een stomerij achterlaat. Dit is belangrijk, omdat sommige stomerijen schoonmaakmiddelen en technieken kunnen gebruiken die de stof beschadigen. Als je professionele hulp nodig hebt, controleer dan of de stomerij gespecialiseerd is in het reinigen van delicate oppervlakken.

Samenvatting

Jute vloerkleden bieden een interessante en textuurrijke look voor elke ruimte. Als je je Jute vloerkleed lange tijd schoon en mooi wilt houden, is het belangrijk dat je het goed schoonmaakt en onderhoudt. Gebruik altijd zacht, mild afbreekbaar schoonmaakmiddel en vermijd direct contact met de zon. Spray ook geen bijenwas direct op het vloerkleed en vermijd het gebruik van te veel schoonmaakmiddel. Laat professionele stomerijen het vloerkleed alleen reinigen als je geen andere opties hebt, en controleer altijd of ze gespecialiseerd zijn in het reinigen van delicate oppervlakken.

Plaats een reactie