Jura ENA 8 reinigen

Heb je een Jura ENA 8 espressomachine en wil je ervoor zorgen dat deze optimaal blijft presteren? Dan is het regelmatig reinigen van je machine essentieel. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het reinigen van de Jura ENA 8, zodat je keer op keer kunt genieten van heerlijke koffie van hoge kwaliteit.

Waarom is het reinigen van de Jura ENA 8 belangrijk?

Het reinigen van je Jura ENA 8 espressomachine is van groot belang om verschillende redenen:

 • Het zorgt voor een optimale smaak van je koffie, doordat er geen ophoping van koffieresten en vetten plaatsvindt.
 • Het verlengt de levensduur van je machine, doordat kalkaanslag en andere vervuiling geen kans krijgen om schade aan te richten.
 • Het zorgt voor een hygiënische bereiding van je koffie, doordat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Hoe vaak moet je de Jura ENA 8 reinigen?

Het is aan te raden om je Jura ENA 8 espressomachine regelmatig te reinigen. Hierbij kun je denken aan de volgende onderdelen en frequenties:

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99
 • Dagelijks: spoel het melksysteem na gebruik goed door en reinig de lekbak en koffiediklade.
 • Wekelijks: reinig de zetgroep en het waterreservoir grondig.
 • Maandelijks: voer een reinigingsprogramma uit met een reinigingstablet en ontkalk de machine indien nodig.

Hoe reinig je de Jura ENA 8?

Het reinigen van de Jura ENA 8 espressomachine is gelukkig niet moeilijk en kan eenvoudig worden uitgevoerd met de juiste stappen:

 1. Reinig het melksysteem: spoel het melksysteem na gebruik goed door met water en reinig de melkopschuimer met een speciale reinigingsvloeistof.
 2. Reinig de zetgroep: verwijder de zetgroep en spoel deze af onder de kraan. Laat de zetgroep goed drogen voordat je deze terugplaatst.
 3. Reinig het waterreservoir: spoel het waterreservoir regelmatig uit met water en een mild reinigingsmiddel om kalkaanslag te voorkomen.
 4. Voer een reinigingsprogramma uit: gebruik een reinigingstablet om het reinigingsprogramma van de Jura ENA 8 te starten. Volg hierbij de instructies in de handleiding.
 5. Ontkalk de machine: indien de machine aangeeft dat deze moet worden ontkalkt, volg dan de instructies in de handleiding en gebruik een ontkalkingsmiddel speciaal voor espressomachines.

Conclusie

Het regelmatig reinigen van je Jura ENA 8 espressomachine is essentieel om te zorgen voor een optimale smaak, levensduur en hygiëne. Door de juiste stappen te volgen en de machine op de juiste manier te onderhouden, kun je keer op keer genieten van heerlijke koffie van hoge kwaliteit. Vergeet dus niet om je Jura ENA 8 regelmatig te reinigen en te onderhouden!

Plaats een reactie