Jura ENA 7 reinigen

Als trotse eigenaar van een Jura ENA 7 espressomachine weet je vast hoe belangrijk het is om deze regelmatig schoon te maken. Een schone machine zorgt niet alleen voor een betere smaak van je koffie, maar verlengt ook de levensduur van je apparaat. In dit artikel gaan we dieper in op hoe je jouw Jura ENA 7 op de juiste manier kunt reinigen, zodat je nog langer kunt genieten van heerlijke koffie.

Waarom is het reinigen van je Jura ENA 7 belangrijk?

Het reinigen van je Jura ENA 7 is essentieel om verschillende redenen. Ten eerste zorgt een regelmatige reiniging ervoor dat er geen koffieresten achterblijven in de machine. Deze resten kunnen na verloop van tijd gaan schimmelen en zorgen voor een nare smaak aan je koffie. Daarnaast kan een slecht onderhouden machine leiden tot verstoppingen en defecten, wat de levensduur van je apparaat aanzienlijk verkort.

Hoe vaak moet je je Jura ENA 7 reinigen?

Het is aan te raden om je Jura ENA 7 na ieder gebruik schoon te maken. Dit betekent dat je dagelijks de zetgroep en lekbakje moet reinigen, en wekelijks de melkopschuimer en waterreservoir. Daarnaast is het belangrijk om maandelijks een grondige reiniging uit te voeren, waarbij je de machine ontkalkt en de zetgroep en lekbakje grondig reinigt.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stappenplan voor het reinigen van je Jura ENA 7

Om je op weg te helpen met het reinigen van je Jura ENA 7, hebben we een handig stappenplan opgesteld:

 1. Verwijder de zetgroep uit de machine en spoel deze af onder warm water.
 2. Reinig het lekbakje en de leidingen met een mild reinigingsmiddel en spoel ze grondig af.
 3. Ontkalk de machine volgens de instructies in de handleiding.
 4. Reinig de melkopschuimer met een speciale reinigingstablet.
 5. Vul het waterreservoir met schoon water en voeg een reinigingstablet toe.
 6. Laat de machine een reinigingsprogramma draaien.
 7. Spoel de machine nogmaals door met schoon water.
 8. Plaats de zetgroep en het lekbakje terug in de machine.

Extra tips voor het onderhouden van je Jura ENA 7

Naast het regelmatig reinigen van je Jura ENA 7, zijn er nog een aantal andere tips die kunnen bijdragen aan een optimale werking van je espressomachine:

 • Gebruik altijd vers water en hoogwaardige koffiebonen voor het beste resultaat.
 • Vervang de waterfilter regelmatig om kalkaanslag te voorkomen.
 • Bewaar de machine op een droge en koele plek, uit de buurt van direct zonlicht.
 • Laat de machine regelmatig onderhouden door een professional om eventuele defecten te voorkomen.

Door bovenstaande tips op te volgen en je Jura ENA 7 regelmatig te reinigen, kun je nog jarenlang genieten van heerlijke koffie van topkwaliteit. Neem dus de tijd om je espressomachine goed te onderhouden en je zult beloond worden met de perfecte kop koffie!

Plaats een reactie