Jaloezieën schoonmaken

Jaloezieën zijn een gemeengoed in veel huizen en kantoren. Ze zijn klassiek en zeer nuttig om mee te doen met moderne ramen. Ze zijn makkelijk schoon te maken en onderhouden. Echter, als je de jaloezieën niet regelmatig schoonmaakt, kan dit de levensduur ervan verkorten. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je jaloezieën het beste kunt schoonmaken, zodat je hun levensduur verlengt.

Stofzuig de Jaloezieën

Het allerbelangrijkste als je jaloezieën schoonmaakt is om eerst het stof er van af te halen. Schakel daarom je stofzuiger in en laat deze de jaloezieën stofzuigen. Zorg dat je de stofzuiger tegen de richting van de strengen toe houdt, omdat anders het stof in de jaloezieën gaat zitten in plaats van eruit te gaan. Vergeet ook niet om onder elke streng volledig schoon te maken, zodat alle stof daar ook weg is.

Doeken schoonmaken

Als je de stof eraf hebt gezogen, kun je de jaloezieën verder schoonmaken met een vochtige doek. Gebruik hiervoor een licht vochtige microvezeldoek en even kleine beetjes allesreiniger. Doe dit voorzichtig, want veel allesreiniger kan het uiterlijk van de jaloezieën veranderen. Vergeet ook niet om zo opvouwbare schermen uit elkaar te halen en ook deze stuk voor stuk schoon te maken.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Borstel de Jaloezieën

Stap drie is het borstelen van de jaloezieën. Neem hiervoor een zachte borstel en poets deze helemaal over de strengen van boven naar beneden. Haal daarbij al het stof er tussendoor vandaan. Je kunt voor de laatste stappen ook gebruikmaken van een statische stofdoek, die je gemakkelijk overheen heen kunt halen en zo het stof en de luis verwijdert.

Droog de Jaloezieën

Als laatste, als je met stofzuigen, poetsen en het schoonmaken van de jaloezieën klaar bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zij goed drogen. Kies hiervoor voor een milde haardroger met een lage warmteinstelling en houd deze enkele meters van de jaloezieën af. Als alternatief kun je de jaloezieën ook laten drogen in de buitenlucht, maar let er wel op dat deze afgesloten is.

Conclusie

Het schoonmaken van jaloezieën is een eenvoudig karwei. Het is belangrijk om de jaloezieën schoon te houden zodat zij in optimale conditie blijven. De beste manier om jaloezieën schoon te maken is door eerst de stof eraf te zuigen, gevolgd door het schoonmaken met een vochtige doek. Daarna borstel je de jaloezieën na om het stof er volledig uit te krijgen. Ten slotte droog je de jaloezieën aan de lucht of met een haardroger met lage warmte.

Plaats een reactie