Jacuzzi Schoonmaken

Er is een reden waarom Jacuzzi’s zo populair zijn – het is een manier om te ontspannen en te genieten van een belevenis die luxe en rust ademt. Maar of je het leuk vindt of niet, een Jacuzzi vereist regelmatige onderhoud om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en de levensduur ervan optimaal blijven. Bij het schoonmaken van een Jacuzzi moet je op de hoogte zijn van de mogelijke schoonmaakmiddelen die je voor het onderhoud kunt gebruiken.

Veelvoorkomende Onderhoudsproblemen

Bij het schoonmaken van een Jacuzzi dient rekening te worden gehouden met de verschillende problemen die zich kunnen voordoen. De meest voorkomende problemen die optreden bij het onderhouden van een Jacuzzi zijn:

  • waterhardheid;
  • verkalking;
  • witte aanslag;
  • algengroei;
  • uitloging van stoffen;
  • vervuiling van luchtfilters;
  • schimmel en bacteriegroei in 1-fase filters;
  • vervanging van filters;
  • het vervangen van water.

Al deze problemen vereisen een geschikte oplossing. Voor elk van deze problemen is er een specifiek schoonmaakmiddel dat het probleem kan helpen te verhelpen.

Waterhardheid

Waterhardheid is de mate waarin het water calcium en magnesiumionen bevat. Hoge waterhardheidsniveaus kunnen leiden tot verkalking – wat een laagje opbouwt op het oppervlak van de Jacuzzi. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kunt u een remmer van de waterhardheid gebruiken, zoals een waterontharder. Dit schoonmaakmiddel verwijdert de calcium- en magnesiumionen uit het water, waardoor het hardheidsniveau verlaagd wordt. Verder moet u regelmatig het water verversen of ontharden, afhankelijk van wat aangeeft wordt door de fabriekshandleiding van uw Jacuzzi.

Verkalking

Als uw Jacuzzi langdurig wordt blootgesteld aan hoge waterhardheidsniveaus, kan dit leiden tot verkalking. Dit is een hard, wit laagje dat kan worden aangetroffen op het oppervlak van de Jacuzzi. Verkalking kan worden verwijderd door het gebruik van een antikalkmiddel. Dit schoonmaakmiddel is speciaal ontwikkeld om verkalking te verwijderen zonder dat dit schade toebrengt aan de finish. Zorg er ook voor dat alle metalen onderdelen van de Jacuzzi met een oplosmiddel worden schoongemaakt.

Witte aanslag

Witte aanslag is een ander onderhoudsprobleem waar uw Jacuzzi mee te maken kan krijgen. Witte aanslag is lichtjes aanwezig in het water en de aanslag verzaagt de Jacuzzi’s glans. Witte aanslag kan worden verwijderd met een speciale schoonmaker die is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van aanslag uit de Jacuzzi. Dit schoonmaakmiddel is te vinden in de meeste woningbouwwinkels.

Algengroei

Algen zijn een ander onderhoudsprobleem waarmee uw Jacuzzi te maken kan krijgen. Als gevolg van een groot organische belasting, kan algengroei optreden in het water. Deze algen kunnen worden verwijderd met een speciale algentablet. Zorg er ook voor dat de waterkwaliteit steeds op een minimaal niveau wordt gehouden om algengroei te voorkomen. Ververs het water regelmatig en gebruik een algentablet zoals aangegeven door de fabriek.

Uitloging van stoffen

Het is normaal dat sommige stoffen, zoals stoffen die tijdens het douchen of badderen in het water vallen, in het water worden geloosd. Deze stoffen kunnen zich ophopen in de Jacuzzi, waardoor het water een slijmerig, troebel uiterlijk krijgt. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om een reinigingsmiddel te gebruiken. Reinigingsmiddelen helpen bij het verwijderen van de stoffen die zich in het water hebben opgebouwd, zodat het water helder en schoon blijft.

Vervuiling van luchtfilters

Omdat luchtfilters een uitstekende manier zijn om het water te filteren en te bevrijden van schadelijke stoffen, moeten ze regelmatig worden schoongemaakt. Verontreiniging van luchtfilters uitloging van stoffen kunnen leiden tot ongewenste groei van bacteriën en schimmels. Om ervoor te zorgen dat luchtfilters schoon blijven, hoef je alleen maar met een sopje en een vochtige doek over de filter te gaan.

Schimmel en bacteriegroei in 1-fase filters

Veel Jacuzzi’s hebben 1-fasefilters – die voorkomen dat schimmel en bacteriegroei in het water optreedt. Deze filters moeten echter regelmatig worden schoongemaakt, anders kan het water schadelijke stoffen bevatten. Een speciale reiniger voor 1-fasefilters is hiervoor het meest geschikt. Gebruik volgens de aanwijzingen van de fabrikant de beste methode om de 1-fasefilters schoon te maken.

Vervanging van filters

Hoewel het schoonmaken van lucht- en waterfilters essentieel is, is het soms nodig om de filters te vervangen. Dit is afhankelijk van de tijd die er al is verstreken sinds de laatste vervanging. Sommige fabrikanten raden aan om de filters elke 3 maanden te vervangen, terwijl anderen een vervanging om de 6 maanden aanbevelen. Als u twee keer per jaar een vervanging uitvoert, zal het water sterk gezuiverd zijn en zal er geen schade aan het filter worden toegebracht.

Vervanging van water

Voor het beste resultaat dient het water regelmatig te worden ververst. Hoe vaker het water ververst wordt, hoe schoner en meer ontspannen de zwemervaring zal zijn. Naast de frequentie van het verversen, moet u ook de juiste procedure volgen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant om het water te verversen en vervang het water elke 5 tot 6 maanden.

Conclusie

Het onderhouden van een Jacuzzi is niet zo moeilijk als het lijkt. Als u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt en deRichtlijnen en aanbevelingen van de fabrikanten volgt, zult u er zeker van zijn dat uw Jacuzzi schoon en betrouwbaar blijft voor een lange periode. Het gebruik van geschikte schoonmaakmiddelen, samen met regelmatige ververzing van het water, helpt het probleem van vervuiling te verminderen en helpt uw Jacuzzi schoon te houden.

Plaats een reactie