Jacuzzi filter schoonmaken

Een schoon en gezond Jacuzzi-ervaring is afhankelijk van het regelmatig schoonmaken van het Jacuzzi-filtersysteem. Het filter heeft als taak het water schoon te houden. Het filter neemt verontreinigingen in het water op en houdt deze tegen. Daarom is het belangrijk om de filter goed schoon te houden. In dit artikel leggen we uit hoe je het filter van je Jacuzzi optimaal schoonmaakt en zo de levensduur van je filter verbeterd.

Waarom een schone filter van essentieel belang is?

Om een optimale Jacuzzi-ervaring te beleven, is het van groot belang om het filter van de Jacuzzi regelmatig schoon te maken. Wanneer de filter verstopt zit met bacteriën of andere verontreinigingen heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van het water in de Jacuzzi. De verontreinigingen verfarmen en bacteriën uitbrakken, wat een onaangename zoete geur achterlaat. Ook kan de gesloten waterkringloop zwemmers ziek maken.

Hoe vaak moet je je Jacuzzi-filter schoonmaken?

Hoe vaak je de filter van je Jacuzzi moet schoonmaken is afhankelijk van het aantal badgasten, het waterverbruik en of er chemicaliën aan het water worden toegevoegd. Er is een gemiddelde timeline die je moet volgen bij het onderhouden van je Jacuzzi-filter. Het is aan te raden om het filter na elke twee weken schoon te maken. Als je veel badgasten hebt of veel waterverbruik hebt, moet je misschien iedere week de filter schoonmaken.

Hoe schoonmaak je je Jacuzzi-filter?

Een schoonmaken van een Jacuzzi-filter is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt het beste een “shock”-middel gebruiken, zoals chloor, als je het filter wilt schoonmaken. Voordat je een shock-middel toevoegt, moet je eerst alle stoom liggen verwijderen en het filter uitschakelen. Voeg de hoeveelheid shock-middel toe volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat dit vervolgens 15 tot 20 minuten inwerken om de bacteriën te verwijderen. Als je klaar bent met het toevoegen van shock-middel, schakel je het filter in en laat je het filter aan de lopende band draaien. Laat het filter zo’n 20 tot 25 minuten draaien.

Na 20-25 minuten is het tijd om het filter schoon te maken. Sla het filter uit en verwijder alle externe verontreinigingen met behulp van een tuinslang. Je kunt ook gebruik maken van een schoonmaakspons en wat lauw water om de binnenkant van het filter schoon te maken. Als je het filter hebt schoongemaakt, schakel je het filter weer in en laat je het verder werken totdat het water weer schoon is.

Nu je de Jacuzzi-filter hebt schoon gemaakt en het water schoon is, is het belangrijk dat je filterschaaltjes vervangt. Verwijder en vervang de schaaltjes elke twee maanden om ervoor te zorgen dat het water vrij blijft van bacteriën, algen en andere verontreinigingen.

Conclusie

Het schoonmaken van het filter van je Jacuzzi is van essentieel belang voor een gezond en aangenaam bad. Het is belangrijk om het filter zo vaak mogelijk te vervangen en regelmatig te schoonmaken. Volg deze stappen en je kunt rekenen op een gezonde, hygiënische en optimale Jacuzzi-ervaring.

Plaats een reactie