Intex Zwembad Schoonmaken

Intex zwembaden zijn een populaire keuze wanneer je een zwembad in je tuin wilt hebben. Intex zwembaden zijn betaalbaar, niet al te moeilijk te installeren en kunnen het hele gezin vermaken. Maar als je een Intex zwembad bezit, dan komt bij de pret ook de verantwoordelijkheid van het schoonmaken. Als je je Intex zwembad op de juiste manier schoonmaakt, dan geniet je vele jaren van plezier. Maar als je dit niet goed doet, dan kan je Intex zwembad wegkwijnen tot een schadelijk oord.

Filtersysteem

Een van de belangrijkste stappen om je Intex zwembad schoon te houden is het schoonmaken van het filtratiesysteem. Het filtratiesysteem van een Intex zwembad is ontworpen om tegen schoonmaakmiddelen te kunnen, maar het wordt aanbevolen om het een keer per maand te ontsmetten. Hiervoor kun je een geschikt schoonmaakmiddel gebruiken, zoals Chlorine of een ander biologisch schoonmaakmiddel. Uit de handleiding van je Intex zwembadsysteem kun je zien hoe je het systeem moet reinigen met het schoonmaakmiddel dat je kiest. Zeker als je een speciale filterspaarlading hebt, dan moet je extra voorzichtig zijn met het schoonmaken van het filtersysteem.

Waterbalans handhaven

Wat de schoonmaak van je Intex zwembad nog ingewikkelder maakt, is het feit dat het schoonmaken van het water ook de balans tussen de verschillende chemische stoffen beïnvloedt. Als je teveel chemicaliën gebruikt of te weinig, kan het water te basisch of te zuur worden. Als je het water te basisch maakt, dan maak je het makkelijk voor bacteriën en virus om te overleven. HIer kun je een waterbalansmeter voor gebruiken, om te bepalen of het water in balans is. Als je het water te zuur maakt, dan is het niet gezond om in te zwemmen.

Afval verwijderen

Naast de schoonmaak van het filtersysteem en het handhaven van de waterbalans, is het ook belangrijk om het afval dat zich op de bodem of aan de randen van je Intex zwembad verzamelt te verwijderen. Als je een robotstofzuiger gebruikt, dan verzamelt deze alle vuil en afval dat zich aan de randen en de bodem verzamelt. Het is ook belangrijk om alle voedselresten of papieren afval verwijderen. Het voedsel dat in het zwembad terecht komt voedt alg en andere organismen, die zich op hun beurt weer voeden met de sneden in de zwembadmuren. Als je voedsel en ander afval niet goed verwijdert, dan kan het zwembadkanaal verstopt raken en voegt het voedsel voedingsstoffen toe aan het water, wat algengroei veroorzaakt.

Weekly Maintenance

Het is belangrijk om regelmatig de schoonmaak van je Intex zwembad te doen. Als je regelmatig het filtersysteem ontsmet, het waterbalans handhaaft, voedselresten verwijdert en het afval verwijdert, dan voorkom je dat je Intex zwembad te vroeg vervalt. Als je overtollig vuil en afval moeilijk kunt verwijderen, of als je twijfelt hoe je het beste je Intex filtratiesysteem schoon kunt maken, dan kun je contact opnemen met een plaatselijke zwembad-expert die je met advies kan helpen. En bovenal; vergeet niet om regelmatig te zwemmen. Als je regelmatig je Intex zwembad gebruikt, dan zorg je zo dat je het zwembad fit houdt voor vele jaren aan plezier.

Plaats een reactie