Interieur schoonmaken auto

Het interieur van uw auto regelmatig schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw voertuig. Interieur schoonmaken voorkomt ook de buitensporige ophoping van vuil en bewaring van de levensduur van de stoelen, deuren, bekleding en het dashboard. Hieronder staan enkele tips en trucs voor het onderhouden en schoonmaken van het interieur van uw auto.

1. Schakel een luchtverfrisser in

Naarmate uw auto meer wordt gebruikt, is het schakelen van een luchtverfrisser zoals Febreze, Ozium of andere luchtverfrissers verstandig om het interieur te refreshen, vooral als je kat, hond of vogels meereizen. Ook als je rookt, zorgt een luchtverfrisser ervoor dat je niet meer de geur van tabaksrook binnenkomt.

2. Laat op veel gebruikte plaatsen plastic Folie aanbrengen

Gebruik plastic folie om op veelgebruikte plaatsen een plastic laag te vormen die voorkomt dat viezigheid en vuil daar blijft plakken. Leg deze dunne laag plastic folie in de dashboardnaden, tussen de zitplaatsen en sluit de deurpanelen af met deze folie. U kunt deze plastic folie gemakkelijk van u auto verwijderen en vervangen als deze vies worden.

3. Gebruik zachte borstels en doeken

Gebruik altijd zachte, schone en droge borstels en doeken voor het schoonmaken van het interieur. Schrobben of wrijven met scherpe of harde voorwerpen kan leiden tot schade aan het interieur. Gebruik geen dweil om het dashboard of de bekleding schoon te maken omdat deze water in de naden kan trekken en lekkage kan veroorzaken. Zelfs de oplossing voor het schoonmaken van het interieur moet op een milde manier worden gedaan. Gebruik een milde schoonmaakoplossing om geen schade te veroorzaken aan het interieur.

4. Schoonmaken van de leer en stof

Het regelmatig schoonmaken van leder en stof in uw auto is belangrijk om de levensduur te verlengen. Gebruik alleen milde producten die speciaal voor leder en stof zijn ontworpen om krassen te voorkomen. Het gehele interieur kan worden gekoeld wanneer het met een luchtstofzuiger wordt afgezogen. Als er tijdens het zuigen vetten komen, moeten deze met een mild wasmiddel worden verwijderd.

5. Schoonmaken harde oppervlakken

Hardere oppervlakken zoals het dashboard, de middenconsole en de wanden van de auto kunnen het beste worden gereinigd met milde autoshampoo of een speciale schoonmaakmiddel voor harde oppervlakken. Als u bij het schoonmaken natte oppervlakken hebt, droog deze dan op met een droge doek, om krassen te voorkomen. Ook kunnen verschillende soorten gel of wax worden gebruikt om het leer ook van het dashboard te reinigen.

6. Schoonmaken van de vloer

De vloer van de auto kan regelmatig worden schoongemaakt met een stofzuiger, maar het is belangrijk om er voor te zorgen dat er geen natte tapijten en kleden op worden gelegd. Als er natte tapijten worden gebruikt, zorg er dan voor dat deze goed worden afgevoerd met een luchtstofzuiger. Indien mogelijk, kan de auto ook regelmatig worden gewassen. U kunt ook absorptiematjes gebruiken om het vuil te verminderen; deze matjes onttrekken natte vlekken en verwijderen viezigheid van schoenen.

7. Herstellen van interieur defecten

Het herstellen van defects aan het interieur van de auto is zeer belangrijk om interieur schoonmaken auto te verlengen. Als het dashboard of de bekleding kapot is, moet u dit zo snel mogelijk vervangen. U kunt ook gebruik maken van speciale reparatiemiddelen als u liever probeert het defect te herstellen. Naast het herstellen van de reparaties, moet u er ook voor zorgen dat het defecte gedeelte wordt beschermd tegen verdere schade. Door uw auto regelmatig schoon te maken, kunt u het defect ook helpen om te genezen.

8. Gebruik Air Frisbahreer

U kunt ook gebruik maken van een luchtafzuiger of een luchtverfrisser om het interieur van uw auto te frissen. Luchtverfrissers zoals Airwick of Glade kunnen worden gebruikt voor het geven van een lekkere geur aan het interieur van de auto. Deze zullen de geur van interieur schoonmaken auto verzachten en frissen.

Conclusie

Het schoonmaken van het interieur in uw auto is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van uw autobekleding. Om het interieur van uw auto in perfecte staat te houden, is het belangrijk om luchtverfrissers, plastic folie en milde schoonmaakoplossingen te gebruiken. U kunt ook gebruik maken van luchtafzuigers, luchtverfrissers en interieurverzorging producten om het interieur in perfecte staat te houden. Als u uw interieur regelmatig schoonmaakt, zal het worden gepolijst van viezigheid en blijft uw autobekleding er langer als nieuw uitzien en bovendien de levensduur ervan verlengen.

Plaats een reactie