Inductieplaat schoonmaken

Inductieplaten zijn een zeer handige keukenhulp. Ze zijn snel, gemakkelijk in gebruik en eenvoudig om schoon te maken. Echter, net als bijna alle keukenapparaten, kunnen inductieplaten de neiging hebben om na verloop van tijd vies te worden. In dit artikel leggen we uit hoe je je inductieplaat het beste kunt schoonmaken. Je weet dan dat het niet alleen proper en hygiënisch is, maar ook dat je de levensduur van je toestel kunt verlengen!

Hoe maak je je inductieplaat schoon?

Om je inductieplaat goed schoon te maken heb je de volgende materialen nodig: een sopje van warm water en afwasmiddel, een zachte doek, een katoenen doek en een klein stukje schuurpapier.

Begin met het sopje te maken. Doe een kleine hoeveelheid afwasmiddel in een teil met warm water en mix het goed. Neem vervolgens de zachte doek en dip hem in het sopje. Wrijf hiermee voorzichtig over de oppervlakte van de inductieplaat. Roer het sopje tussentijds af en toe om, zodat alle afvalstoffen eruit worden gehaald. Maak ook geregeld je doek schoon, zodat je zeker weet dat er geen aanslag achterblijft op de inductieplaat.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Na het reinigen is het belangrijk om de plaat weer te polijsten. Gebruik hiervoor de katoenen doek en wrijf er voorzichtig over. Wil je meer glans? Gebruik dan een klein stukje schuurpapier om het oppervlak te polijsten.

Hou er ook rekening mee dat je inductieplaat gevoelig is voor warmte. Zet de inductiekookplaat niet op een te hoge temperatuur, omdat dit schade kan veroorzaken. Spoel ook nooit je inductieplaat direct na gebruik af met koud water; dit kan ervoor zorgen dat de kookplaat kapot gaat.

Tips voor het verlengen van de levensduur van je inductieplaat

Hier zijn enkele tips voor het verlengen van de levensduur van je inductieplaat:

  • Maak je inductieplaat regelmatig schoon met een warm sopje;
  • Verwijder krachtige producten zoals ovenschoonmakers en schuurmiddelen;
  • Gebruik geen harde voorwerpen zoals shovels en schrapers;
  • Gebruik geen metalen schuurpapier om te polijsten;
  • Zet altijd een pan op de inductiekookplaat wanneer je hem inschakelt.

Conclusie

Hoewel een inductieplaat schoonmaken een eenvoudige taak is, is het nog steeds belangrijk om de juiste schoonmaakprocedure te volgen. Door je inductieplaat op de juiste manier te reinigen en te polijsten, kun je ervoor zorgen dat hij langer meegaat. Houd ook in gedachten dat een inductieplaat gevoelig is voor warmte en dat je niet koppig harde voorwerpen moet gebruiken voor de schoonmaak.

Heeft u nog vragen over inductieplaat schoonmaken? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder. We beantwoorden graag al je vragen over inductieplaat schoonmaken. Hopelijk heb je nu een beter beeld van hoe je je inductieplaat het beste kunt schoonmaken en hoe je de levensduur ervan kunt verlengen. Veel succes!

Plaats een reactie