Inductieplaat schoonmaken met glasreiniger

Inductieplaten zijn stijlvolle en handige apparatuur waarmee je allerlei verschillende gerechten kunt bereiden. Ze zijn eenvoudig te bedienen, energiezuinig en levenslang. Om er het beste uit te halen en ervoor te zorgen dat het apparaat goed kan blijven werken, is het belangrijk de inductieplaat goed schoon te maken. Een goede manier om je inductieplaat op een kosteneffectieve en veilige manier schoon te maken, is het gebruik van glasreiniger. Hieronder leggen we uit hoe je de inductieplaat schoonmaakt met glasreiniger, en hoe je daarmee de levensduur van het apparaat kunt verlengen.

Stap 1: Afkoelen op inductieplaat

Voordat je de inductieplaat gaat schoonmaken met glasreiniger, is het belangrijk om deze eerst volledig te laten afkoelen. Als je de inductieplaat schoonmaakt zonder het eerst te laten afkoelen, loop je het risico dat het apparaat beschadigd raakt. Om te voorkomen dat je inductieplaat letsel oploopt, laat je het dus eerst volledig afkoelen voordat je de volgende stappen uitvoert.

Stap 2: Oppervlak vegen

Na het afkoelen van de inductieplaat kun je beginnen met het oppervlak schoonmaken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stofzuiger om het eten dat je hebt gebruikt en het vuil dat er is achtergebleven op te zuigen. Zorg ook dat je alle andere kleine stukjes eten en viezigheid verwijdert.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 3: Glasreiniger toepassen

Wanneer je het oppervlak hebt gezogen, is het tijd om de glasreiniger te gebruiken. Maak eerst een dun laagje glasreiniger aan door wat glasreiniger op een schone, vochtige doek te gieten. Veeg daarna het laagje glasreiniger met kleine, ronde bewegingen over het oppervlak van de inductieplaat. Zorg dat je de inductieplaat volledig dek met de glasreiniger en laat de glasreiniger minstens 1 minuut inwerken. Hierna kun je de inductieplaat schoonmaken met een schone, vochtige doek.

Stap 4: Opschuren en polijsten

Als je klaar bent met stap 3, kun je beginnen met het opschuren en polijsten van de inductieplaat. Hiervoor heb je een schuurborstel en een polijstmachine nodig. Zorg dat je de machine niet te hard of te heftig over de inductieplaat heen beweegt, maar net vloeiend genoeg om het oppervlak glad te maken. Daarna polijst je het oppervlak met een polijstmachine, waarbij je in kleine, ronde bewegingen over het oppervlak gaat. Na deze stappen is de inductieplaat proper en glanzend.

Stap 5: Afvegen

Als laatste stap veeg je de inductieplaat af met een schone, droge doek. Hiermee verwijder je al het stof en alle resterende stukjes vuil dat er nog op het oppervlak achtergebleven is. Nu is de inductieplaat weer schoon en glanzend.

Hoe je de levensduur van de inductieplaat verlengt

Inductieplaten kunnen zo’n 10 tot 15 jaar meegaan als je ze goed verzorgt. Houd het oppervlak van de inductieplaat schoon en verwijder vocht en vuil dat erop terecht komt. Veeg ook regelmatig stof en ander vuil weg met een droge doek.Het gebruik van glasreiniger eenmaal per maand helpt ook om het oppervlak schoon en glanzend te houden. Vermijd het gebruik van stukken staalwol, sponzen of andere harde schuurmiddelen, omdat deze de inductieplaat beschadigen. Als je deze stappen volgt, dan kun je de levensduur van je inductieplaat verlengen.

Plaats een reactie