Inductie kookplaat schoonmaken oma weet raadt

Inductie koken is een stuk populairder geworden dan voorheen. Het is een snelle en energiezuinige manier om te koken, maar het vereist ook regelmatig onderhoud. Inductie kookplaten zijn duurder dan andere kookplaten, dus het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de levensduur van je kookplaat optimaliseert door het goed schoon te houden. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je Inductie kookplaat zo optimaal mogelijk wordt schoongehouden. Oma weet raadt.

Dagelijks

Het is belangrijk dat je je cessen schoonmaakt na elk gebruik. Het is het beste als je een opengaand sponzenwiel gebruikt in plaats van staalwol, omdat staalwol krasjes kan veroorzaken. Na het schoonmaken met een spons of doek is het aan te raden om het oppervlakte te polijsten met een speciaal voor inductieplaten ontworpen reinigingsmiddel. Hiermee voorkom je ook dat er vet en eten op het oppervlak komt te zitten. Als het vet en het eten al op het oppervlak zijn, kun je deze het beste schoonmaken met een stevige borstel en een goed reinigingsmiddel om er zeker van te zijn dat alles grondig wordt schoongemaakt.

Regelmatig

Als je je kookplaat regelmatig wilt schoonmaken, kun je het beste tweemaal per maand een speciaal voor inductieplaten ontworpen ontkalkingmiddel gebruiken. Het is belangrijk dat je de instructies van het middel opvolgt om ervoor te zorgen dat het kookoppervlak perfect schoon wordt. Gebruik voor het aanbrengen van het middel een microvezeldoek en laat het middel een paar minuten inwerken voordat je het oppervlak afspoelt en afdroogt. Om het mooie glanzende oppervlakte te behouden, kun je het oppervlak af en toe polijsten met een speciaal voor inductieplaten ontworpen reinigingsmiddel.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Periodiek

Om je kookplaat genoeg te beschermen, is het aan te raden deze op zijn minst één keer per jaar goed te reinigen en te ontkalken. Neem hiervoor een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel, en gebruik een spons of een microvezeldoek om het oppervlak schoon te maken. Als je kookplaat vies of vervuild is, kun je ook een oplosmiddel gebruiken zoals aceton en een staalborstel om het oppervlak te reinigen. Gebruik na het reinigen van het oppervlak een ontvetter om ervoor te zorgen dat het oppervlak perfect glimt. Gebruik daarna een ontkalkingmiddel om ervoor te zorgen dat er geen kalk op het oppervlakte achterblijft en spoel het middel grondig af.

Spoel af en laat afkoelen

Nadat je de kookplaat hebt schoongemaakt, is het belangrijk dat je hem goed afspoelt en afkoelt. Gebruik daarom altijd warm water en een droge doek om te spoelen. Controleer ook het oppervlak na elk gebruik en laat de inductie kookplaat afkoelen voordat je het schoonmaakt. Dit zal de levensduur verlengen door corrosie, krassen of vlekken te voorkomen.

Conclusie

Met de bovenstaande tips zorg je ervoor dat je inductie kookplaat optimaal wordt schoongehouden en je kunt de levensduur ervan verlengen. Vergeet niet om je kookplaat te reinigen na elk gebruik, het oppervlak er regelmatig gedurende het jaar schoon te maken en het oppervlak te ontkalken en af te spoelen voor je de kookplaat de volgende keer gebruikt. Let ook altijd op dat de kookplaat afkoelt voordat je deze schoonmaakt, dit heeft niet alleen invloed op de levensduur van de kookplaat, maar het voorkomt ook dat je vuile vingers krijgt door heet vet of eten.

Plaats een reactie