Inductie kookplaat schoonmaken met baking soda

Inductie kookplaten zijn een revolutie in de wereld van het koken. Ze zijn energiezuinig, veelzijdig en makkelijk schoon te maken. Maar het blijft belangrijk om je inductie kookplaat reinigingsproces periodiek te doen om te verlengen de levensduur en het behouden hiervan. Baking soda is een veelgebruikte keukenreiniger die je het beste kunt gebruiken om je kookplaat schoon te maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je inductie kookplaat veilig en effectief schoon kan maken met baking soda.

Veiligheid eerst

Voordat je begint met het schoonmaken van je inductie kookplaat met baking soda, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kookplaat “uit” staat. Haal ook stekkers uit het stopcontact als je kookplaat geen externe schakelaar heeft om hem uit te zetten. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kookplaat volledig is afgekoeld. Wacht ten minste twee uur nadat je hebt gekookt om het schoonmaken te beginnen.

Hoe schoon te maken met baking soda?

Maak de kookplaat schoon met een schone, vochtige doek. Maak de doek plakkerig met baking soda en gebruik deze om de kookplaat af te vegen. Spoel hierna de doek af en verwijder het residu van baking Soda. Een oplossing van verdund warm water en baking soda kan ook worden gemaakt en over de kookplaat worden verspreid. Laat de oplossing vervolgens acht tot tien minuten intrekken, timen mag. Veeg vervolgens het surplus weg met een schoon, vochtig doekje.

Hoe te voorkomen dat je inductie kookplaat vuil is:

Het is het beste om je inductie kookplaat na elk gebruik schoon te maken met een schone, vochtige doek. Dan zul je minder last hebben met het schoonmaken. Zorg er ook voor dat er geen restjes of etensresten achterblijven. Als je kookplaat een teflon-laag heeft, veeg deze dan direct na gebruik af. Het bakken of koken van vloeistoffen zoals bouillons, sauzen en melk komt niet ten goede aan de temperatuurbestendigheid van de teflon-laag.

Extra tips voor het schoonmaken met baking soda

Baking Soda is ook uitstekend geschikt om je kookplaat te desinfecteren. Voeg een theelepel baking soda toe aan een kleine hoeveelheid warm water om een oplossing te maken die je over je kookplaat kunt verspreiden. Laat vervolgens de oplossing enkele minuten intrekken en veeg het uiteindelijk af met een vochtig doekje.

Gebruik nooit schurende sponsjes, staalwol of schuurmiddelen op je inductie kookplaat. Deze kunnen de coating beschadigen of deel van de kookplaat verwijderen, waardoor elektrische schokken kunnen optreden. Gebruik ook nooit schoonmaakmiddelen die niet specifiek voor een kookplaat zijn ontworpen en die ammonia, chloor of andere agressieve stoffen bevatten.

Conclusie

Inductie kookplaten hebben een revolutionaire aanpak geïntroduceerd op het gebied van koken. Maar net als bij andere apparatuur is schoonmaken essentieel. Baking Soda is de beste optie om je inductie kookplaat te reinigen, omdat het geen agressieve stoffen bevat en je kookplaat zo een lange tweedehands leven kan geven. Zorg er echter wel voor dat je alle stappen zorgvuldig volgt om veiligheid te garanderen.

Plaats een reactie