Huis schoonmaken lijst

Het houden van een schoon huis is belangrijk voor het welzijn van uw gezin. Alle oppervlakken en vloeren waar uw kinderen op spelen of waar u uzelf vermakt moeten schoon en hygiënisch zijn. Maar vaak is die vraag waar u moet beginnen. Daarom hebben wij een handige lijst voor u samengesteld om het u zo eenvoudig mogelijk te maken om uw huis schoon te maken.

Stofzuigen en stoffen meubilair ​​​

Het eerste wat u moet doen is stofzuigen en stoffen meubilair ​​om de zichtbare stofdeeltjes te verwijderen. Stofzuigen maakt ook het tapijt of de vloerbedekking grondiger schoon. Zorg ervoor dat u alle leuningen, kussens en andere grote stoffen meubelen grondig stofzuigt en verwijder alle diepere stofdeeltjes.

Vacuüm meubels en gordijnen ​​​

Na het stoffen van het meubilair, is het tijd om te vacuüm gordijnen te stoffen en ook uw meubels. Als uw meubels behandeld zijn met chemicaliën serieuze om bloedzuigers te voorkomen of te verwijderen, voeg dan wat meer zorg toe. Vacuüm de zitset en leuningen, ook vacuüm de rugleuning en eventuele losse kussens. Vacuüm ook de gobelins, gordijnrails en plooien van de gordijnen.

Dust alle oppervlakken ​​​

Nadat u het meubilair gedusd heeft, dient u alle oppervlakken in uw huis te stoffen. Zo stoffen als uw boekenkast, bureau en andere oppervlakken in uw woonkamer, slaapkamer, kantoor en andere gebieden. Stofzuigen op deze gebieden helpen de lucht schoner te houden, maar stoffen zal meer stof bodem aantasten.

Trappen, vloeren en muren vegen ​​​

Als u klaar bent met stoffen, ga dan naar de vloer. Begin met vloeren die van stof naar stof gaan, zoals tapijt, vinyl en laminaat. Geef uw tapijt een grondige zuigbeurt met kruimeltrack en een steaming schoonmaakbeurt. Als u klaar bent met deze stoffen, gebruik dan een stofzuiger om voorzichtig alle resten te verwijderen. Vervolgens gebruikt u een vloerwisser om te vegen, maar vergeet daarbij niet om de muren, trappen en andere oppervlakken schoon te vegen, vooral als er spuitbus op is.

Vloeren dweilen met ​​

Eenmaal het vegen voltooid is, kunt u een oplossing van warm water en een schoonmaakmiddel toevoegen en de vloer met een dweil of mop schoonmaken. Vergeet niet om de dweil meer te vervangen als het erg vuil is. Wanneer u klaar bent met vegen, gebruik dan een stofzuiger om het overtollige water op te zuigen. En als je klaar bent, laat de vloer dan grondig drogen voor u weer stoffen.

Schoonmaken ramen ​​​

Voor het behouden van heldere, kristalheldere ramen, is het erg belangrijk om regelmatig te dagen. Maar wist u dat schoonmaken van ramen veel meer is dan alleen een vochtige doek of papieren zakdoek? Voeg een paar druppels ammoniak toe aan uw mengsel van warm water en afwasmiddel om de ramenkrachtiger te maken en de glans te verbeteren. Gebruik stofvrije doeken om krassen te voorkomen en maken gebruik van twee verschillende doeken, een om de ramen schoon te maken en een andere om af te drogen. De ramen afdrogen met papieren zakdoeken maakt krassen achter en zal uw ramen niet zo helder houden. Nadat de ramen gedroogd zijn, vergeet dan niet om de ramen opnieuw te stoffen om de stralende glans te behouden.

Onderhoud Huis schoonmaken lijst​​

Als je klaar bent om uw Huis schoonmaken lijst​​ regelmatig onderhouden, dan is deze lijst hier een eenvoudige, stap-voor-stap handleiding om uw huis schoon te maken en in topconditie te houden. Als je alles conform de bovenstaande stappen regelmatig op de lijst en je een goede, algemene lijst nodig hebt voor het onderhoud van uw huis, hoef je alleen maar de tips op deze lijst te volgen.

Door middel van deze Huis schoonmaken lijst​​ blijft uw huis altijd schoon en vers. Vergeet ook niet dat het schoonmaken van het huis afhankelijk is van hoe schoon het al is en met hoeveel mensen er in het huis wonen. Als u zich houdt aan deze lijst, kunt u ervoor zorgen dat uw huis schoon en hygiënisch blijft.

Plaats een reactie