Houten tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen verblijven vaak maanden in de buitenlucht en kunnen daarom vrij snel vuil worden. Het is daarom belangrijk dat u uw houten tuinmeubelen regelmatig schoonmaakt. Hierdoor zullen ze langer meegaan en zullen ze er goed uitzien. In dit artikel leest u hoe u uw houten tuinmeubelen op de juiste manier kunt schoonmaken.

Stappenplan schoonmaken houten tuinmeubelen

Volg de volgende stappen om uw houten tuinmeubelen op de juiste manier te schoon te maken:

 • Stap 1: Verwijder alle losse stof en vuil met een vochtige doek. Maak de doek daarna goed schoon en droog.
 • Stap 2: Gebruik een mild reinigingsmiddel en een vochtige spons. Kies een reinigingsmiddel dat niet te agressief is voor het hout. Spoel zorgvuldig af met een natte doek.
 • Stap 3: Droog het hout met een schone, droge doek.
 • Stap 4: Behandel het hout met een houtbeschermer, zoals een was of houtolie. Dit zal het hout beschermen tegen weersomstandigheden.

Hoe kan ik mijn houten tuinmeubelen het beste opbergen?

Om ervoor te zorgen dat uw houten tuinmeubelen langer meegaan, is het verstandig ze op de juiste manier op te bergen. U kunt uw houten meubelen bijvoorbeeld opbergen in een droge, beschermende omgeving. Als u uw meubels niet buiten laat staan, kunt u ervoor zorgen dat ze langer meegaan. Als het weer slechter wordt, kunt u de meubelen ook naar binnen halen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Tips voor het schoonhouden van houten tuinmeubelen

Het volgende zijn tips voor het schoonhouden en behouden van uw houten meubels:

 • Verwijder regelmatig losse stof en vuil met een vochtige doek om het hout niet te beschadigen.
 • Nooit agressief schoonmaakmiddel gebruiken. Het kan de natuurlijke houtkleur aantasten.
 • Behandel het hout met een houtbeschermer, zoals een was of houtolie. Dit zal het hout beschermen tegen weersomstandigheden.
 • Verwijder regelmatig bladeren en vuil dat in het hout terecht gekomen is.
 • Gebruik altijd glijmiddelen bij het openen en sluiten van scharnieren en rugleuningen.
 • Berg de meubelen op in een droge, beschermende omgeving.
 • Als het weer slechter wordt, kunt u de meubelen naar binnen halen.

Conclusie

Houten tuinmeubelen verblijven vaak maanden in de buitenlucht en kunnen daardoor vrij snel vuil worden. Door de meubelen regelmatig schoon te maken en een houtbeschermer te gebruiken, kan de levensduur ervan aanzienlijk worden verlengd. Vergeet ook niet om uw meubelen op te bergen in een droge, beschermende omgeving als het weer slechter wordt.

Plaats een reactie