Houten terras schoonmaken

Het hebben van een houten terras is een prachtige manier om de tuin te versieren. Helaas is het onderhoud en het schoonmaken van een houten terras niet altijd eenvoudig. Er komen stof, vuil en andere verontreinigingen op het hout dat moet worden verwijderd. Als je het schoonmaken van je houten terras goed doet, zal het je langer dienen en mooier blijven. In dit artikel worden de beste manieren beschreven om je houten terras schoon te maken en de levensduur ervan te verlengen.

Voorbereiding

Voordat u begint met het schoonmaken van uw houten terras, moet u wat voorbereidingen treffen. Controleer of er geen schade is die verder onderzoek vereist. Als de oppervlaktekwaliteit lijkt te zijn bedorven, adviseren we om eerst contact op te nemen met deskundigen voor professioneel advies. Controleer ook of er vuil of ander materiaal in gaten of spleten is gevallen, zoals bladeren, takken of zaden.

Als er geen schade is, is het goed om het hout van tevoren te schuren om te kijken of er roest of andere stoffen aanwezig zijn. Dit is de beste manier om erachter te komen hoe het hout eruit ziet als het schoon is. Als je het hout gaat schuren, is het raadzaam om een fijne korrel schuurpapier te gebruiken. Pas voorzichtig op met het schuren, want als je te hard schuurt, kun je de ellendige krassen die blijven houden.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00

Schoonmaken

Als je klaar bent met het schuren is het tijd om het hout schoon te maken. Gooi alle zand- en stofdeeltjes en ander vuil weg van het terras. Gebruik daarna een tuinslang met water om alle verontreinigingen te wassen. Als je een schoonmaakmiddel gaat gebruiken, is het raadzaam om te kiezen voor een specifiek product dat geschikt is voor het schoonmaken van hout. Geen enkel schoonmaakmiddel is ideaal voor alle toepassingen, dus voordat je iets gebruikt, controleer je label en lees de gebruiksaanwijzingen om te voorkomen dat je het hout beschadigt.

Wrijf het hout met een schuimspons met een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel. Op zwaar vervuild hout kun je met een schrubborstel schoonmaken. Als je klaar bent met het schoonmaken, is het van belang om al het overtollige schoonmaakmiddel op te dweilen met schoon water. Laat het dan drogen voordat je verder gaat.

Verzachten

Als je klaar bent met het schoonmaken, is het tijd om te verzachten. Je kunt een specifiek product voor het verzachten van hout kopen om dit te doen of je kunt het zelf maken. Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door twee delen azijn met twee delen water te mengen. Gebruik een stevig katoenen doek om het mengsel gelijkmatig over het hout te verdelen. Als je klaar bent met verzachten, laat het dan twee tot vier uur staan voordat je de plek opnieuw wast met schoon water.

Onderhoud

Het onderhoud van je houten terras is van cruciaal belang. Als je wilt voorkomen dat je het weer hoeft schoon te maken, moet je het regelmatig onderhouden. Als je houtregen of bladeren op je terras krijgt, laat ze dan zo lang mogelijk staan. Het hout moet minstens anderhalf jaar droog blijven. Het is ook een goed idee om het hout met een speciale lotion behandelen om te voorkomen dat het vergrijst door water, zonlicht en stof.

Het gaat dan vooral om het ultraviolette licht. Als je in een gebied woont waar ultraviolette lichtsterkte hoog is, adviseren we je om een actieve UV-beschermingscoating te gebruiken. Dit kan de levensduur van je houten terras verdubbelen.

Conclusie

Schoonmaken van je houten terras is een vereiste om het fris en aantrekkelijk te houden. Hoewel het schoonmaken geen gemakkelijke taak is, is het wel belangrijk dat je het juist doet. Gebruik altijd een product specifiek voor het schoonmaken van hout en als je het vervuilde gebied kent, kun je het beste schuurpapier met een fijne korrel gebruiken om het schoon te maken. Daarnaast is regelmatig onderhoud noodzakelijk om het hout zo goed mogelijk te laten presteren.

Plaats een reactie