Hoogpolig vloerkleed schoonmaken

Hoogpolig vloerkleden zijn een prachtige aanvulling op elke ruimte en worden vaak toegepast voor extra functionaliteit. Omdat de kleuren zo helder en levendig zijn, kunnen ze ervoor zorgen dat een ruimte direct veel interessanter oogt. Maar omdat deze stoffen zo mooi zijn, kunnen ze ook vuil en smerig worden als je ze niet goed verzorgt.

Een goed schoonmaakplan kan echter ervoor zorgen dat je Hoogpolig vloerkleed er prachtig uit blijft zien en dat je het jarenlang kunt gebruiken. Hier zijn een aantal tips die je kunt gebruiken voor het schoonmaken van je Hoogpolig vloerkleed.

Stofzuigen

Het eerste wat je moet doen voor het schoonmaken van je Hoogpolig vloerkleed is het stofzuigen. Door regelmatig te stofzuigen, worden stofdeeltjes en vuil dieervan af gezogen. Het is het beste om lage zuigkracht te gebruiken en je stofzuiger tussen de vezels van je vloerkleed te steken om het beste resultaat te krijgen.

Hoeken en kleine plekken

Aangezien Hoogpolig vloerkleed veel fibres bevat, kunnen stof en vuil zich ophopen in de moeilijker bereikbare plekken. Om ervoor te zorgen dat al het vuil en stof goed wordt verwijderd, moet je extra aandacht besteden aan de hoeken en kleine plekken in het vloerkleed. Gebruik hiervoor een stofbinder met een zachte doek of een oude tandenborstel.

Spotbehandeling

Als er op je Hoogpolig vloerkleed een vlek is getrokken, is het belangrijk dat je deze spot behandelt voordat je het vloerkleed stofzuigt. Gebruik hierbij een mild schoonmaakmiddel dat goed is voor de vezels en veeg de vlek voorzichtig af met een zachte doek of een oude tandenborstel. Blijf de vlek verwijderen totdat deze volledig verdwenen is en laat het schoonmaakmiddel op het vloerkleed totdat het droog is.

Dampreiniging

Als je Hoogpolig vloerkleed erg vuil is geworden, kun je ervoor kiezen om het vloerkleed te reinigen met een stoomreiniger. Dit is effectief bij het verwijderen van vuil, stof en vlekken en het is ook goed voor de vezels van je vloerkleed. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant goed volgt als je een stoomreiniger gebruikt om je Hoogpolig vloerkleed te reinigen.

Drogen

Nadat je klaar bent met het schoonmaken, is het belangrijk dat je Hoogpolig vloerkleed volledig droog is voordat je het weer gebruikt. Gebruik hierbij een oude handdoek of een dweil om het overtollig vocht op te nemen. Zorg ervoor dat het vloerkleed volledig droog is voordat je verder gaat.

Herstellen

Om ervoor te zorgen dat je Hoogpolig vloerkleed er tijdens het schoonmaken zo goed mogelijk uit komt te zien, raden we je ook aan een speciaal herstelpoeder te gebruiken. Dit poeder verbetert de sterkte en elasticiteit van de vezels in het vloerkleed en is erg effectief voor het herstel van het stof en het verminderen van vlekken. Het is het beste om deze poeder toe te voegen tijdens of na het stofzuigen.

Verzorging

Als laatste tip adviseren we je om ervoor te zorgen dat je je Hoogpolig vloerkleed regelmatig verzorgt. Zorg ervoor dat het vloerkleed regelmatig wordt gestofzuigd en verwijder periodiek stof, vuil en vlekken met behulp van de hiervoor genoemde stappen. Als je de bovenstaande tips volgt, kun je ervoor zorgen dat je Hoogpolig vloerkleed er jarenlang mooi uitziet.

Plaats een reactie