Hoogglans keuken schoonmaken

Uw keuken is een van de meest gebruikte kamers in huis. En als je het kostbare keukenoppervlak hebt gemaakt van hoogglans sterke materialen, is het verstandig om te weten hoe je jouw keuken in topconditie kunt houden.

Goed schoonmaken is de beste manier om ervoor te zorgen dat je keuken er fantastisch uitziet. Goede zorg zorgt voor een mooie glans en een langdurige duurzaamheid van het oppervlak. Hoogglans keuken schoonmaken

vergt wat extra verzorging, maar met wat stappen kun je het schoon en glanzend houden voor een lange tijd.

Stap 1: Stof en vuil verwijderen

Voordat je begint met het poetsen van je hoogglans keukenoppervlak, is het belangrijk om al het vuil en stof te verwijderen. Gebruik een stofzuiger of stofdoek om dit te doen. Zet de stofzuigerkop op een zacht stand en zorg ervoor dat je alle hoeken en kieren stofvrij doet.

Stap 2: Keukendeuren en laden schoonmaken

Gebruik een droge, zachte doek om handgrepen, knoppen en andere onderdelen aan keukendeuren schoon te maken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het oppervlak van het materiaal. Spoel de knoppen af ​​met stromend warm water en droog af met een droge doek.

Stap 3: Werkbladen schoonmaken

Als je keukenwerkbladen hoogglansoppervlak hebben, let er dan op dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen of producten gebruikt die scherpe deeltjes bevatten. Een schoonmaakmiddel met microvezel is het beste voor het schoonmaken van het hoogglansoppervlak. Spray hiermee het oppervlak in, wrijf stevig en veeg vervolgens droog af met een microvezeldoek.

Stap 4: Menggetallen en aanrecht schoonmaken

Gebruik een groene spons en warm water met een schoonmaakmiddel om je menggetallen en aanrecht schoon te maken. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe aan het schoonmaakmengsel om hardnekkig vuil en vet te verwijderen. Spoel uiteindelijk af met stromend warm water en droog af met een zachte doek.

Stap 5: Keukeninventaris schoonmaken

Gebruik een vochtige doek, warm water en een schoonmaakmiddel om het oppervlak van keukenapparaten, kasten en lades schoon te maken. Veeg af en spoel vervolgens af met stromend warm water. Natuurlijke oliën, zoals olijfolie, kunnen worden gebruikt om krassen egaal te maken.

Stap 6: Waterkranen en gootsteen schoonmaken

Gebruik een vochtige doek en warm water met een mild schoonmaakmiddel om de waterkranen en de gootsteen schoon te maken. Gebruik een zachte borstel of spons om de kranen en de gootsteen grondig schoon te maken. Spoel vervolgens af met stromend warm water en droog af met een zachte doek.

Stap 7: Schimmel of vlekken verwijderen

Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een spons om schimmel of vlekken te verwijderen die zich hebben gevormd op het hoogglansoppervlak. Test altijd het schoonmaakmiddel op een klein stukje oppervlak om ervoor te zorgen dat het de finishing touch van de keuken niet beschadigt. Wees voorzichtig met het gebruik van producten zoals schuurmiddelen of andere agressieve schoonmaakmiddelen.

Stap 8: Beschermende coating toepassen

Als laatste stap is het belangrijk om een beschermende coating op te brengen op de keukenoppervlakken. Gebruik een siliconenvrij mengsel om het hoogglansoppervlak te beschermen tegen schade. Veel hoogglansoppervlakken zijn voorzien van een gegoten oppervlakteklaar, dat als referentie voor bescherming en verbeterde duurzaamheid dient.

Met bovenstaande tips zul je Hoogglans keuken schoonmaken veel gemakkelijker. Als je je oppervlakken regelmatig en goed schoonmaakt, wordt je keuken er langer stralend mooi uit blijven zien. Vergeet niet om de gebruikerinstructie van het materiaal door te lezen voordat je begint met schoonmaken, zodat je de levensduur van de keuken kunt verlengen.

Plaats een reactie