Hondenpoten schoonmaken

Het is belangrijk om de poten van je hond regelmatig schoon te maken, want ze kunnen na verloop van tijd verzadigd raken met onzuiverheden, vuil en andere stofdeeltjes. Bovendien help je hiermee jouw hond gevoelloos te maken. Schoonmaken van hondenpoten is niet zo moeilijk, maar het vereist wel dat je regelmatig je best doet om dit goed en effectief te doen.

Stap 1: Verzorg de hondenpoot correct

Het eerste wat je moet doen, is je hondenpoot correct verzorgen. Zoek een schone, zachte lap (bijvoorbeeld een washandje of een wascloths) en plaats deze op de huid van de hond. Begin dan voorzichtig langs de randen van de huid en veeg elk stukje vuil of onzuiverheid weg. Ga steeds naar beneden totdat je hele hondenpoot schoon is. Je kunt ook een kleine hoeveelheid shampoo gebruiken om het vuil en de onzuiverheden die aan de vacht kleven weg te wassen. Maak deze goed schoon en spoel dan grondig af met warm water.

Stap 2: Droog de hondenpoot correct

Zodra je klaar bent met het wassen van de hondenpoot, droog je deze goed af. Gebruik hiervoor een droog, schoon handdoek. Veeg alle overtollige vloeistof van de huid voor het beste resultaat. Wrijf de huid licht, maar doe dit niet te hard. Vermijd ook het droge kammen van de vacht, omdat dit de huid en het haar kunnen beschadigen. Zorg er ook voor dat je alle haarresten weghaalt die je mogelijk hebt gemist bij het schoonmaken.

Stap 3: Gebruik een schoonmiddel

Voordat je de hondenpoot definitief schoonmaakt, is het belangrijk dat je de huid goed schoonmaakt met een schoonmiddel. Je kunt ervoor kiezen om een speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken (verkrijgbaar bij de dierenwinkel), maar je kunt er ook voor kiezen om een milde, neutrale zeep en water te gebruiken. Reinig de hondenpoot grondig met het schoonmaakmiddel en wees voorzichtig om te voorkomen dat je het schoonmaakmiddel in de ogen van je hond krijgt. Spoel ten slotte goed af met warm water om te voorkomen dat de huid geïrriteerd raakt.

Stap 4: Bewaar de hondenpoot schoon

Nadat je de hondenpoot schoon hebt gemaakt, is het belangrijk dat je deze goed bewaart. Zorg dat je er elke dag voor zorgt dat er geen vuil of onzuiverheden meer op de poten aanwezig zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je de poten dekking geeft als je je hond buiten laat spelen om te voorkomen dat het vuil en het vuil erop komen. Als je dit regelmatig doet, kun je de levensduur van je hondenpoten aanzienlijk verlengen.

Plaats een reactie