Hond oor schoonmaken

Honden zijn de trouwe metgezellen van mensen over de hele wereld. Hoewel we als eigenaars ons best doen om de gezondheid van onze vrienden te behouden, kunnen soms problemen ontstaan als gevolg van een slechte hygiëne. Een van die problemen is het ontstaan van infecties in de oren van honden als gevolg van onvoldoende verzorging. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u de oren van uw hond het beste kunt schoonmaken en zo de levensduur ervan kunt verlengen.

Wat moet je weten over hond oor schoonmaken?

Voordat u gaat schoonmaken, moet u de juiste materialen kennen. U zult twee zachte doeken waaruit water en wat zeep kan worden gehaald, een kleine spuitfles met water, dawn zeep, vetbaar oorsmeer en een wattenstaafje hebben. U kunt ook een schone wattenstok gebruiken in plaats van een wattenstaafje. Nadat u de materialen hebt verzameld, kunt u beginnen met het schoonmaken van de oren van uw hond. U moet ook letten op de temperatuur van het water. Het moet warm, maar niet heet genoeg zijn om uw hond te verbranden.

Hoe maak je je Hond oor schoon?

U moet beginnen met het schoonmaken van de buitenkant van de oren. Dit kan worden gedaan met een van de twee doeken die u heeft gekregen waarmee u de oren voorzichtig kunt deppen. Nadat u de buitenkant van de oren schoon hebt gemaakt, kunt u voorzichtig het oorsmeer combineren met een hoeveelheid water in het wattenstaafje. Breng het wattenstaafje voorzichtig aan in het oor van de hond en verplaats het voorzichtig heen en weer met een voelbare druk. Dit zou het vuil losweken dat zich heeft verzameld in de gehoorgang. Als u dit hebt gedaan, kunt u het wattenstaafje eruit halen en met een schone wattenstok deze voorzichtig schoonmaken.

Nadat u de gehoorgang van uw hond heeft schoongemaakt, kunt u een hoeveelheid water en een hoeveelheid dawn zeep in de spuitfles gieten. Schud het product grondig. Zodra je klaar bent, spuit je een kleine hoeveelheid van de oplossing in de oren van de hond en masseer je de oren. Dit zal helpen omheid oorsmeer te verdunnen waardoor de resterende infectie sneller kan worden verwijderd. Laat het product ongeveer één tot twee minuten inwerken en verwijder het vervolgens met een doek. Herhaal dit proces twee keer per week om de infecties in de oren van uw hond volledig te verwijderen.

Preventieve maatregelen

Hoewel het schoonmaken van de oren uw hond kan helpen bij het bestrijden van infecties die al zijn ontstaan, is het ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Zorgtop het grootste gedeelte dat u het oor van uw hond regelmatig inspecteert voor de aanwezigheid van oorsmeer, omdat het oorsmeer een indicatie is voor de aanwezigheid van infecties. Wanneer oorsmeer is gedetecteerd, probeer het dan onmiddellijk te verwijderen. U kunt ook huishoudelijke reinigingsmengsels gebruiken om het oorsmeer te verwijderen dat zich al heeft verzameld. Het is ook belangrijk om de oren van uw hond droog te houden, vooral als uw hond een fan is van het zwemmen. Als je hond regelmatig zwemt, verify dateen afzonderlijk reinigingsproduct voor het zwemmen van je hond.

Conclusie

Het is belangrijk om de oren van uw hond schoon te houden om infecties te voorkomen. Door gebruik te maken van het juiste materiaal en door het juiste schoonmaakproces te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de oren van uw hond schoon en gezond blijven. Neem voorzorgsmaatregelen om infecties te voorkomen en inspecteer de oren van uw hond geregeld. Met de juiste zorg zal de levensduur van uw hond vele jaren duren en zal hij of zij altijd blijven genieten van een gezond leven.

Plaats een reactie