Hoe wc schoonmaken: Een gedetailleerde stap voor stap handleiding

Een wc is een essentieel onderdeel van uw woning of kantoor. Als je de wc regelmatig proper houdt, kan hij langer meegaan. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je wc effectief kunt schoonmaken.

Benodigdheden

Om de wc effectief te schoon te maken heb je de volgende dingen nodig:
– afwasmiddel of wc-reinigingsmiddel
– een toiletborstel
– een luchtverfrisser
– een stofzuiger (optioneel)
– een borstel of poetsdoek
– schuurpapier (optioneel)
– chloor-tabletten of een water zuiveringsmiddel

Stap 1: schoonmaken van de kom en het toiletzitje

Start met schoonmaken van de kom en het toiletzitje. Gebruik hiervoor het afwasmiddel of wc-reinigingsmiddel. Spuit een kleine hoeveelheid van het middel over de kom en het toiletzitje. Veeg de kom en het zitje met de borstel schoon.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Indien er hardnekkige vlekken of kalkaanslag is, kan je schuurpapier gebruiken. Gebruik hiervoor een schuurpapier met fijne korrel. Let wel op dat je niet te hard boent, want dan kan je de wc beschadigen. Spoel de kom en het zitje na met schoon water en droog vervolgens af met een schone doek.

Stap 2: schoonmaken van de randen en omliggende gebieden

Gebruik de borstel en doek om de randen van het toilet, de vloer rond om de wc en de wanden rondom de toiletpot te reinigen. Als er teveel water op de grond ligt of als er waterdruppels op de wanden zijn gespat, kan je het beste een stofzuiger gebruiken.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want dit kan de afwerking beschadigen. Gebruik de luchtverfrisser om de toilettenruimte te desinfecteren en om een frisse geur verspreiden.

Stap 3: schoonmaken van de tank en het toiletpapierhouder

De tank en het toiletpapierhouder zullen na verloop van tijd ook stoffig of vuil worden en moeten daarom regelmatig worden schoongemaakt. Haal de tank leeg, veeg de binnenkant en de buitenkant schoon met een mild afwasmiddel. Gebruik de toiletborstel om de randen te boenen en ook om de tank te desinfecteren.

Gebruik ook een luchtverfrisser in de tank. Zo hou je de toiletruimte fris. Vergeet niet om het toiletpapierhouder schoon te maken. Gebruik hiervoor een stoffen doek met wat afwasmiddel en water. Reinig de buitenkant met een vochtige doek of een zachte borstel.

Stap 4: toevoegen van het waterzuiveringsmiddel

Als u chloor-tabletten of een ander waterzuiveringsmiddel aan de wc wilt toevoegen, voeg dan ongeveer een theelepel toe. Laat de tabletten of het middel minstens 8 uur in de tank liggen en spoel vervolgens de tank leeg. Op deze manier wordt het water gereinigd en voorkom je geur en bacteriële vervuiling.

Conclusie

Een goede schoonmaak van de wc is belangrijk om de levensduur van uw toilet te verlengen en om een frisse, hygiënische omgeving in uw huis of kantoor te creëren. Volg de stappen in dit artikel om ervoor te zorgen dat je wc er schoon uitziet en gereinigd blijft.

Plaats een reactie