Heteluchtverwarming schoonmaken

Heteluchtverwarming is een belangrijk onderdeel van een gezond intern klimaat. Hoe goed u uw heteluchtverwarming systemen periodiek onderhoudt, is van groot belang voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Schoonmaken van de heteluchtverwarming is een eenvoudig klus die u zelf kunt uitvoeren, en het is een grote verbetering in de luchtkwaliteit dat dit regelmatig wordt gedaan. In dit artikel wordt besproken hoe je het beste uw heteluchtverwarming kunt schoonmaken en zo de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: Verwijder het filter

Het is belangrijk dat het filter regelmatig wordt vervangen. In de meeste gevallen bevindt het filter zich op de voorzijde van de heteluchtverwarming. Het is dus altijd een goed idee om hier bij het schoonmaken te beginnen. Gebruik voor het verwijderen van het filter steeds weer hetzelfde exemplaar: open het filter, trek het naar buiten toe, draai het om en verwijder het. Gebruik hiervoor geen schroevendraaier of andere harde voorwerpen; deze kunnen de heteluchtverwarming beschadigen. Als het filter verwijderd is, kan het in een warm sopje of schoonmaakmiddel gelegd worden voor een grondige reiniging.

Stap 2: Reinig de buitenkant

De buitenkant van uw heteluchtverwarming heeft meestal vuil van stof, spinnenwebben en andere stof opgebouwd en dit kan het energieverbruik van uw verwarming verhogen. Pompt uw stofzuiger met een borstelaccessoire over de buitenkant van de heteluchtverwarming. Verwijder vervolgens met behulp van een zachte borstel de zichtbaar vuil. Gebruik vervolgens een vochtige doek en een mild reinigend middel om vlekken te verwijderen en virussen te ontsmetten. Vergeet na afloop niet om de doek uit te wringen totdat hij bijna droog is om overmatig vocht aan de heteluchtverwarming te voorkomen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Reinig de ventilatie sleuven

Als laatste stap is het aan te raden om de ventilatiesleuven te reinigen. Verwijder het voorkomen van stof in deze sleuven kan ervoor zorgen dat uw heteluchtverwarming beter werkt. Het gebruik van een zachte borstel of borstelstaal zal deze klus eenvoudiger maken. Laat de buitenkant van de ventilatiesleuven het beste drogen voordat u de heteluchtverwarming weer in gebruik neemt.

Conclusie

Het schoonmaken van uw heteluchtverwarming is een eenvoudig karwei dat veel voordelen biedt. Uw luchtfilters regelmatig vervangen, de buitenkant schoonhouden en de ventilatiesleuven regelmatig reinigen verlengt niet alleen de levensduur van uw heteluchtverwarming, maar verbetert ook uw binnenklimaat. Nog een voordeel is dat uw energieverbruik wordt verminderd als u de reinigingsklussen gedegen uitvoert. Als u alle stappen volgt die hierboven zijn genoemd, kunt u er zeker van zijn dat uw heteluchtverwarming als nieuw blijft werken voor een lange tijd.

Plaats een reactie