Heteluchtverwarming schoonmaken

Heteluchtverwarming is een belangrijk onderdeel van een gezond intern klimaat. Hoe goed u uw heteluchtverwarming systemen periodiek onderhoudt, is van groot belang voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Schoonmaken van de heteluchtverwarming is een eenvoudig klus die u zelf kunt uitvoeren, en het is een grote verbetering in de luchtkwaliteit dat dit regelmatig wordt gedaan. In dit artikel wordt besproken hoe je het beste uw heteluchtverwarming kunt schoonmaken en zo de levensduur ervan kunt verlengen.

Stap 1: Verwijder het filter

Het is belangrijk dat het filter regelmatig wordt vervangen. In de meeste gevallen bevindt het filter zich op de voorzijde van de heteluchtverwarming. Het is dus altijd een goed idee om hier bij het schoonmaken te beginnen. Gebruik voor het verwijderen van het filter steeds weer hetzelfde exemplaar: open het filter, trek het naar buiten toe, draai het om en verwijder het. Gebruik hiervoor geen schroevendraaier of andere harde voorwerpen; deze kunnen de heteluchtverwarming beschadigen. Als het filter verwijderd is, kan het in een warm sopje of schoonmaakmiddel gelegd worden voor een grondige reiniging.

Stap 2: Reinig de buitenkant

De buitenkant van uw heteluchtverwarming heeft meestal vuil van stof, spinnenwebben en andere stof opgebouwd en dit kan het energieverbruik van uw verwarming verhogen. Pompt uw stofzuiger met een borstelaccessoire over de buitenkant van de heteluchtverwarming. Verwijder vervolgens met behulp van een zachte borstel de zichtbaar vuil. Gebruik vervolgens een vochtige doek en een mild reinigend middel om vlekken te verwijderen en virussen te ontsmetten. Vergeet na afloop niet om de doek uit te wringen totdat hij bijna droog is om overmatig vocht aan de heteluchtverwarming te voorkomen.

Stap 3: Reinig de ventilatie sleuven

Als laatste stap is het aan te raden om de ventilatiesleuven te reinigen. Verwijder het voorkomen van stof in deze sleuven kan ervoor zorgen dat uw heteluchtverwarming beter werkt. Het gebruik van een zachte borstel of borstelstaal zal deze klus eenvoudiger maken. Laat de buitenkant van de ventilatiesleuven het beste drogen voordat u de heteluchtverwarming weer in gebruik neemt.

Conclusie

Het schoonmaken van uw heteluchtverwarming is een eenvoudig karwei dat veel voordelen biedt. Uw luchtfilters regelmatig vervangen, de buitenkant schoonhouden en de ventilatiesleuven regelmatig reinigen verlengt niet alleen de levensduur van uw heteluchtverwarming, maar verbetert ook uw binnenklimaat. Nog een voordeel is dat uw energieverbruik wordt verminderd als u de reinigingsklussen gedegen uitvoert. Als u alle stappen volgt die hierboven zijn genoemd, kunt u er zeker van zijn dat uw heteluchtverwarming als nieuw blijft werken voor een lange tijd.

Plaats een reactie