Hamster Kooi Schoonmaken

Wanneer je eigenaar bent van een hamster, moet je er zeker van zijn dat je hem een gezonde en schone omgeving biedt. Dit is waarom het belangrijk is om de kooi van je hamster frequent schoon te maken. Een schone kooi is niet alleen goed voor je hamster, maar zal zorgen dat het een lange levensduur heeft. Hieronder lees je wat je moet weten over het schoonmaken van de hamster kooi.

Frequentie van Reiniging

Over het algemeen wordt aangeraden om de kooi van je hamster minstens twee keer per week schoon te maken. Als je meerdere hamsters hebt, is het raadzaam om de kooi vaker schoon te maken. Dit komt omdat de hamsters de kooi meer vuil maken dan als je er maar een hebt. Als je eenkleur hamster hebt, moet je de kooi iedere dag schoonmaken. Als je ervoor kiest om de kooi minder vaak schoon te maken, zal je hamster zich ziek voelen en ziektekiemen, zoals schimmels, bacteriën en parasieten, kunnen verspreiden.

Stap 1: Verwijder de Ooghut van je Hamster

Voordat je de kooi schoonmaakt, moet je de ooghut van je hamster verwijderen. De ooghut is het stukje tapijt of kartonnen materiaal dat je hamster in zijn kooi heeft. Verwijder het stuk met twee handen, zorg dat je het niet, de hamster, laat vallen.Als je klaar bent met het verwijderen van de ooghut, plaats deze dan in een emmer met warm water en doe er wat milde zeep bij. Laat de emmer met lauw water en milde zeep circa een uur staan.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 2: Maak de Kooi Schoon

Vervolgens kun je de kooi schoonmaken door al het vuil en het voedsel dat je hamster heeft achtergelaten te verwijderen. Gebruik voor dit doel een kleine schoonmaakborstel om alle kleine stukjes voedsel en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat je de kooi goed draait en schudt, zodat er geen voedsel- of vuilresten achterblijven. Vergeet ook niet om het plaatje schoon te maken, dat je in de kooi hebt geplaatst. Als je klaar bent met het verwijderen van alle vuil en voedselresten, kun je met je schoonmaakborstel de wanden en de bodem van de kooi schoonmaken. Zorg er ook voor dat je alle hoeken en moeilijk bereikbare plekken goed schoonmaakt. Als je klaar bent, is het belangrijk datje de kooi afspoelt met warm water om alle zeepresten te verwijderen.

Stap 3: Laat de Kooi Drogen

Wanneer alle stukken van de kooi schoon zijn en afgespoeld, is het belangrijk dat de kooi helemaal droog is voordat je de ooghut er weer in plaatst. Als je de ooghut erin plaatst terwijl de kooi nog nat is, zullen schimmels en bacteriën zich in de kooi kunnen nestelen. Laat de kooi daarom volledig drogen door de stukken in de zon te leggen of door ze met een pluisvrije doek te drogen. Als de kooi volledig is gedroogd, kun je de ooghut er weer in plaatsen.

Stap 4: Veranderen van het Bedding en Prikkelmateriaal

Hamsters veranderen regelmatig hun bedding en prikkelmateriaal. Dit is belangrijk omdat de stoffen die in dit materiaal kunnen zitten schadelijk voor je hamster kunnen zijn. Ook houdt je hamster niet van een overvolle kooi, zorg er daarom voor dat je het beddengoed volledig verwisselt voor schoon en verse korrels. Zorg ook dat je alle speeltjes en gadgets verwisselt voor schone en verse items. Als je de kooi van je hamster op deze manier schoonmaakt, zal je zien dat je hamster gezond en energiek zal blijven.

Plaats een reactie