Grindtegels schoonmaken

Grindtegels geven een fraai uiterlijk aan het huis. Zij zijn mooi en duurzaam en dienen daarom als een belangrijk onderdeel van tuinontwerp. Echter, ook grindtegels moeten om hun schoonheid en duurzaamheid te behouden worden onderhouden en gereinigd. Dit artikel beschrijft hoe je grindtegels het beste kunt schoonmaken en hoe je ze kan helpen om hun levensduur te verlengen.

Vuil en vlekken verwijderen

Het is aan te raden om grindtegels gemiddeld eens in de zes maanden te reinigen, om vuildeposities te verwijderen. Hiervoor kun je sap van citroen of azijn gebruiken. Maak een oplossing door een verhouding van 1:1 water en sap te gebruiken. Giet de oplossing over de tegels en gebruik een oude, vochtige dweil om de tegels schoon te maken. Voor hardnekkige vlekken kun je een borstel gebruiken. Niet te hard schrobben dus. Spoel tot slot het mengsel met een tuinslang met hoge druk af.

Grind tegels vuil en verouderd

Wanneer grindtegels gaandeweg vervuild raken, omdat mossen en algen erop groeien, worden de tegels vuil en verouderd. Voordat je begint met het schoonmaken, kun je een algen- en mossenverdelger aanbrengen. Door deze stoffen op de tegel te spuiten, worden de algen en mossen gedood zodra zij nat zijn geworden en verwijder je ze aan de oppervlakte. Laat de tegels vervolgens acht uur drogen en inspecteer ten slotte de tegels na het verdampen van de stoffen. Gebruik een borstel of een hogedrukreiniger met een zacht programma om de resten te verwijderen. Bij een goede druk moeten de tegels schoonmaken maar ongeschonden blijven.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00

Verwerking wasmiddelen

Gebruik om algen en mossen grondig te verwijderen een milde vloeibare detergent. Maak hiervoor een oplossing van een kopje detergent en een emmer water. Meng de ingrediënten grondig en gebruik daarna een dweil en de oplossing om de tegels schoon te maken. Spoel de tegels grondig met water en inspecteer ze achteraf. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals luchtontstijkers, huishoudelijke azijn of andere vergelijkbare harde producten, die de tegels kunnen beschadigen en de levensduur ervan verkorten.

Grindtegels impregneren

Om de levensduur van de grindtegels te verlengen, is het aan te raden ze periodiek te impregneren. Er bestaan speciale impregneerbehandelingen die je helpt alle bovengenoemde reinigingswerkzaamheden ongedaan te maken. Impregneren gaat door middel van het aanbrengen van een speciale antialgenfilm die de tegels afdicht, waardoor de manifestatie van algen en mossen wordt voorkomen. Je kunt alleen of in combinatie met een schoonmaak met een speciale impregneerspray een toplaag aanbrengen over de tegels.

Onderhouden en schoonmaken

Om grindtegels hun meest optimale gedaante te laten behouden en de levensduur ervan te verlengen, is het aan te raden om regelmatig een inspectie en reinigingsprocedure te volgen. Om dit goed te doen, moet je eerst al het vuil en ongewenste materiaal verwijderen. Daarna kun je professionele reinigingsmiddelen gebruiken en tenslotte de tegels impregneren om te voorkomen dat er algen en mossen op terugkomen. Als je deze stappen volgt, blijven je grindtegels er mooi uitzien en blijven ze langer meegaan.

Plaats een reactie