Granito vloer schoonmaken

Een Granito vloer is een stijlvolle manier om je huis te versieren. Granito is een verzamelnaam voor een groep van aardewerktegels, of geglazuurde plavuizen. Granito vloeren hebben de kenmerkende glans die zo kenmerkend is voor marmer of glas tegels. Helaas is zo’n mooie vloer gevoelig voor vuil en is het van cruciaal belang om je Granito vloer regelmatig te reinigen. Gelukkig is het opvolgen van de juiste schoonmaaktechnieken een effectieve manier om schade aan je Granito vloer te voorkomen en de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel wordt gekeken naar enkele goede manieren om je Granito vloer schoon te maken, zodat je ook in de toekomst kan genieten van een prachtige Granito vloer in je huis.

Stap 1: stofzuig je Granito vloer

De eerste stap in het schoonmaken van je Granito vloer is het stofzuigen van de vloer. Gebruik hiervoor een goede stofzuiger die voorzien is van een plumeau- of borstelstuk, voor de beste reiniging. Vergeet niet om onder stoelen, banken en andere meubels te stofzuigen, wat helpt om stof en vuil dat zich onder hen verzamelt, te verwijderen. Daarnaast is het ook aan te raden om stof mop te gebruiken om enkele lastige hoeken en gebieden te reinigen. Na het stofzuigen is de vloer klaar om gereinigd te worden met schoonmaakmiddelen.

Stap 2: kies het juiste schoonmaakmiddel

Voordat je begint met het schoonmaken van je Granito vloer, is het belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te kiezen. Voor Granito vloeren is het belangrijk om een mild PH-neutrale vloerreiniger te gebruiken. Deze heeft minder invloed op het oppervlak van de tegels en voorkomt dat de vloer licht gaat verkleuren of krasjes op de tegels krijgt. De reiniger en de doek die je gebruikt, mogen ook niet te nat zijn, omdat er anders strepen of vlekken kunnen ontstaan waarvan je later niet meer af raakt. Hierbij geldt: hoe droger, hoe beter!

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: reinigen van de Granito vloer

Nadat je de juiste schoonmaakmiddelen hebt klaar, kun je beginnen met het schoonmaken van de Granito vloer. Gebruik hiervoor een schone microvezeldoek en wrijf deze zachtjes over de tegels. Probeer hierbij strepen of sporen te voorkomen. Vergeet niet om onder meubels en in hoeken te poetsen. Als je vloer erg vuil is, kun je het schoonmaakmiddel ook in het sud over de vloer verdelen. Veeg de schoonmaakmiddel na 10 minuten weg met een andere microvezeldoek. Als je klaar bent, kun je je Granito vloer afspoelen met koud water en een schone doek.

Stap 4: voorkom verkleuringen

Als laatste stap voordat je daadwerkelijk klaar bent met het schoonmaken van je Granito vloer, is het aan te raden om een glansmiddel te gebruiken dat speciaal voor Granito is ontwikkeld. Dit voorkomt verkleuringen en voegt ook gloss toe aan de vloer. Gebruik hiervoor enkel een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel, verdun het met water en breng het aan over de vloer met een schone doek. Daarna moet je het glansmiddel met een schone microfiberdoek afnemen.

Tips voor het schoonmaken van je Granito vloer

Om je Granito vloer langer mooi te houden, is het belangrijk om de bovenstaande schoonmaakmethoden regelmatig toe te passen. Daarnaast bestaan er ook enkele tips die je kunnen helpen om je Granito vloer langer mooi te houden:

  • Verwijder zo snel mogelijk opspattend vocht met een doek om vlekken en strepen te voorkomen.
  • Gebruik voor het reinigen van je Granito vloer nooit schuurmiddelen.
  • Gebruik nooit een bezem met harde borstelharen om het oppervlak te reinigen.
  • Voorkom het lopen op je Granito vloer met scherpe of harde objecten, waaronder poten van meubels. Dit kan krassen en deuken in de tegels veroorzaken.
  • Gebruik onderlegmatjes onder meubels om krassen te voorkomen.

Met de bovenstaande tips en schoonmaaktechnieken kun je er op vertrouwen dat je Granito vloer er ook in de toekomst nog stralend uitziet.

Plaats een reactie