Granieten vloer schoonmaken

Graniet is een populair materiaal voor vloeren, omdat het zeer duurzaam is. Het is een harde, natuurlijke steensoort die ongevoelig is voor schimmel of bacteriën. Toch is het belangrijk om een granieten vloer regelmatig schoon te maken om de levensduur ervan te verlengen. Hieronder leest u hoe u een ​​granieten vloer grondig schoon maakt.

Voorbereiding

Voordat u begint met het schoonmaken van uw granieten vloer, is het belangrijk dat u de juiste materialen voor de klus verzamelt. U heeft het volgende nodig:

  • Een zachte microvezeldoek
  • Een afwasborstel met zachte stukjes
  • Dompelstof (een neutraal, niet-abrasief schoonmaakmiddel)
  • Een sluitbare emmer
  • Schoon water
  • Eventueel een beschermende olie

Instructies

Voordat u begint, verwijder eventuele meubels of andere voorwerpen die op de vloer staan, zodat u de hele vloer kunt schoonmaken. Als er diepe vlekken op uw granieten vloer zitten, kunt u een afwasborstel met zachte stukjes proberen om deze te verwijderen.

Vul een emmer met warm water en voeg een kleine hoeveelheid dompelstof toe en meng deze goed. De dompelstof zal helpen de vloer grondig te reinigen. Neem een zachte doek en doe het schoonmaakmiddel in. Veeg de vloer met de doek en concentreer u op een klein gebied tegelijk, zodat u het middel als het ware in het graniet kunt spoelen. Vergeet niet om de hoeken en de randen van de vloer te schoonmaken. Spoel de vloer grondig af met de afwasborstel en schoon water.

Soms is het nodig om een ​​krachtigere schoonmaakoplossing te gebruiken. In dat geval kunt u een schoonmaakmiddel voor voegen gebruiken. Als u dit middel gebruikt, moet u eerst een proef stuk gemaakt hebben om er zeker van te zijn dat deze overeenkomt met de kleur van de granieten vloer. Als het schoonmaakmiddel de vloer niet beschadigt, kun je doorgaan met het reinigen van de hele vloer.

Gebruik ​​na het schoonmaken van de granieten vloer, een beschermende olie. Deze olie voorkomt dat stof, vuil en water worden aangetrokken en voorkomt schade aan de vloer. Veeg de olie met een zachte, schone doek en je granieten vloer zal er als nieuw uitzien.

Conclusie

Graniet is een krachtig, duurzaam materiaal dat heerlijk is om te zien. Zolang u een granieten vloer regelmatig schoon houdt en het beschermt met een beschermende olie, zal de vloer jarenlang meegaan. Als u grondig schoonmaakt en goed voor de vloer zorgt, kunt u erop vertrouwen dat uw granieten vloer er net zo mooi uitziet als de dag dat hij werd geïnstalleerd.

Plaats een reactie