Granieten aanrechtblad schoonmaken groene zeep

Graniet is een elegant materiaal dat in veel keukens wordt gebruikt om aanrechtbladen te maken. Het is duurzaam, maar moet goed onderhouden worden om de levensduur te verlengen en het er goed uit te laten zien. Groene zeep is een effectief middel dat ervoor kan zorgen dat je granieten aanrechtblad er gepolijst en verzorgd uitziet..

Voorbereiden

Voordat je je granieten aanrechtblad schoonmaakt met groene zeep, is het belangrijk dat je hem eerst grondig schoonmaakt met een stofzuiger of een stofdoek. Als er visueel vuil en vlekken zichtbaar zijn, gebruik dan warm water en een mild reinigingsmiddel om de vlekken en de vuil te verwijderen. Gebruik vervolgens een schone, vochtige doek om het vuil dat je hebt verwijderd, op te nemen voordat je hem gaat schoonmaken met groene zeep.

Toepassing van Groene Zeep

Verwarm het aanrechtblad voordat je de groene zeep aanbrengt. Verwarm het met een warmtebron, zoals een haardroger. Op deze manier wordt het oppervlak meer gevoelig voor de groene zeep, waardoor je schoonmaakresultaten beter zullen zijn. Breng vervolgens wat groene zeep of een ander, mild reinigingsmiddel aan op een zachte doek en verspreid de zeep over het oppervlak. Some het met een vochtige, schone doek om het reinigingsmiddel eraf te halen.

Polijsten

Als je granieten aanrechtblad er schoon en grondig gereinigd uitziet, kan je het polijsten met een speciale waxpolijstcrème. Als je een nieuw aanrechtblad polijst, gebruik dan eerst een vlakke schuurmachine om het te poetsen. Zorg dat je voorzichtig te werk gaat om geen krassen te veroorzaken. Als je een oud aanrechtblad polijst, gebruik dan alleen veel warm water om de waxpolijstcrème aan te brengen. Gebruik een zachte, schone doek om de crème voorzichtig te verspreiden.

Onderhouden

Het is aan te raden om je granieten aanrechtblad regelmatig schoon te maken. Gebruik een stofzuiger of stofdoek om stof en vuil te verwijderen van het oppervlak voordat je het gaat schoonmaken. Voor dagelijks onderhoud kun je een speciaal voor graniet ontworpen reinigingsmiddel gebruiken. Breng de reiniger aan op een zachte doek om het oppervlak van je aanrechtblad grondig schoon te maken. Als je alles volgt wat hierboven staat beschreven, dan voorkom je schade en kun je er van uitgaan dat je granieten aanrechtblad er jarenlang verzorgd uit zal zien.

Plaats een reactie