Graniet vloer schoonmaken

Graniet is een van de meest veelzijdige en meest gebruikte materialen voor vloeren. Het heeft een prachtig uiterlijk en het is duurzaam en slijtvast. Een goede verzorging van een granieten vloer kan het er jarenlang mooi uit laten zien. Hieronder vind je een uitleg over hoe je een granieten vloer het beste schoon kunt maken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Stofzuig de Granieten Vloer

Om granieten vloer schoon te maken, begin je altijd met stofzuigen. Graniet is een zeer hard oppervlak, wat betekent dat door stofzuigen alle vuil en stof verwijderd wordt zonder dat je druk hoeft te zetten. Probeer de klittenborstel van de stofzuiger zo dicht mogelijk bij de vloer te houden om de grootste stofdeeltjes eruit te halen. Gebruik ook altijd een stofzuiger met een HEPA-filter, zodat er geen stofdeeltjes weer de lucht in worden geblazen.

Gebruik de juiste producten

Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken bij het schoonmaken van granieten vloeren. Er zijn veel schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor graniet, omdat ze de vloer kunnen beschadigen. Gebruik een PH-neutraal schoonmaakmiddel (zonder chloor of ammoniak) en kies voor een schoonmaakmiddel dat speciaal is gemaakt voor het schoonmaken van graniet. Vermijd schoonmaakmiddelen met sterkte schuurmiddelen of zuren, omdat deze de granieten vloer kunnen beschadigen. Gebruik ook alleen een natte doek en nooit een stugge borstel, staalwol of schuurmiddel.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Gebruik lauw water en droog de vloer af

Gebruik vervolgens lauw water en een vochtige doek om de granieten vloer schoon te maken. Druk niet te hard op de vloer, om te voorkomen dat er krassen op ontstaan. Gebruik een droge theedoek na het reinigen, om het water op te nemen en te voorkomen dat het water in de naden kan trekken of dat het de vloer kan beschadigen. Laat de vloer volledig drogen voordat je de volgende stap onderneemt.

Dagelijks onderhoud

Het dagelijkse onderhoud van een granieten vloer is belangrijk om te zorgen dat de vloer er jarenlang mooi uitziet. Om het graniet schoon te houden, is het belangrijk om stof en vuil meteen te verwijderen door regelmatig stofzuigen of dweilen. Gebruik ook een sealer om de vloer te beschermen tegen vocht en vlekken. Dit is vooral belangrijk in ruimtes met veel vocht, zoals badkamers en keukens. Bovendien is reguliere professionele schoonmaak ook aan te raden, afhankelijk van hoeveel het graniet wordt gebruikt.

Conclusie

Granieten vloer schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het behoud van een granieten vloer. De juiste stappen kunnen ervoor zorgen dat de vloer vele jaren mooi blijft. Begin met stofzuigen en gebruik vervolgens PH-neutrale schoonmaakmiddelen en lauw water. Droog de vloer vervolgens altijd af met een droge theedoek en maak gebruik van sealers voor extra bescherming. Ten slotte is het belangrijk om de vloer dagelijks schoon te houden en professioneel te laten schoonmaken als dat nodig is.

Plaats een reactie