Goud schoonmaken met azijn

Goud is een kostbare en kwetsbare stof die het beste schoongemaakt kan worden met milde middelen. Het schoonmaken van je gouden voorwerpen kan een ingewikkelde taak lijken, maar het is gemakkelijker dan je denkt. Eén van de beste manieren om je gouden sieraden schoon te maken, is door het te poetsen met azijn. Azijn is een mild reinigingsmiddel dat wordt gebruikt voor het reinigen en polijsten van veel verschillende materialen, ook goud. Hoewel chemische reinigingsmiddelen aantrekkelijk hebben fijne chemicaliën of andere agressieve bestanddelen, kun je ervoor kiezen om je sieraden schoon te maken met gewoon azijn.

Gouden sieraden schoonmaken met azijn

Om te beginnen met het schoonmaken van je gouden sieraden met azijn, neem je een kleine kom en vul deze met koud azijn. Voeg één of twee druppels afwasmiddel toe aan het azijn, dit helpt om te voorkomen dat het goud uitdroogt als het schoonmaken is voltooid. Verwarm het azijn dan in een paar minuten in de magnetron, maar laat het niet koken. Haal de kom uit de magnetron en leg de sieraden in het warme mengsel. Laat de sieraden daar dan ongeveer 10 minuten weken. Als je zeker wilt zijn dat alle vuildeeltjes zijn weggespoeld, haal je de sieraden uit het mengsel en laat je het afkoelen voordat je het weggooit.

Haal de sieraden uit het mengsel met een kleine lepel en voeg wat warm water toe aan de kom. Laat dan de sieraden voor ongeveer vijf minuten in het warme water weken. Voeg vervolgens een paar druppels afwasmiddel toe aan het water en laat de sieraden daar nog eens vijf minuten in weken. Spoel de sieraden vervolgens af met koud water en droog alle voorwerpen af met een schone doek.

Goud polijsten met azijn

Goud heeft vaak een matte, glanzende of zojuist doffe uitstraling voordat het wordt gepolijst. Als je je goud graag wilt laten glanzen, voeg je wat citroensap toe aan het warme azijn in de kom. Voeg vervolgens de sieraden toe en laat het een paar minuten weken. Na het weken, neem je je sieraden eruit en droog je ze af met een schone, zachte doek om te voorkomen dat er vlekken op je sieraden achterblijven. Na het drogen, moet je goud er schoon circuleren en schitteren. Als je extra glans wilt, strijk je het voorzichtig over met een zacht doekje.

Het is belangrijk om te onthouden dat het schoonmaken van gouden sieraden met azijn een tijdrovend karwei is en dat je dit proces regelmatig moet herhalen om er zeker van te zijn dat je sieraden schoon en glanzend blijft. Als je gouden voorwerpen regelmatig schoonmaakt met azijn, kun je de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. Gouden voorwerpen dienen met de juiste zorg worden behandeld om ze er jarenlang goed uit te laten zien.

Plaats een reactie