Gootsteen schoonmaken

Gootsteen schoonmaken is belangrijk om goed bacterievrij te houden, te voorkomen dat er vieze geurtjes ontstaan en ervoor te zorgen dat je materiaal zo lang mogelijk meegaat. Je kunt je gootsteen het beste met de volgende onderstaande stappen schoonmaken.

Stap 1: Verwijder de etensresten

Compleet verwijder alle resten van voedsel uit de gootsteen. Dit kan door het voedsel eerst weg te vegen en daarna schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Gebruik daarna water om alles weg te spoelen.

Stap 2: Gebruik natte zeem of een schuursponsje

Neem een natte zeem of een schuursponsje en wrijf hiermee over alle oppervlakken van je gootsteen. Gebruik vloeibaar afwasmiddel en kraanwater als je een schuursponsje gebruikt. Maak daarna alles schoon met een schone, natte doek.

Stap 3: Geef extra aandacht aan de afvoer en moeilijk bereikbare plaatsen

Gebruik een speciale schoonmaakborstel om alle moeilijk bereikbare plaatsen zoals de afvoer, de gootsteenonderkant en de gootstengaten te reinigen. Giet een half kopje baking soda direct in de afvoer. Laat het vijf minuten staan en spoel het door met heet water naar beneden.

Stap 4: Toepassen van schimmelmiddel

Gebruik schimmelmiddel om schimmelvlekken en schimmelnagels in je gootsteen te verwijderen. Spray het middel op schimmelvlekken en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik daarna een schuurspons om de schimmel weg te schuur en deppend af te nemen met een schone, natte doek.

Stap 5: Het afsluiten van het schoonmaakproces

Sluit het schoonmaakproces af door het oppervlak te poetsen met een lapje, dat lichtjes bevochtigd is met wat drijfhoutolie. Dit voorkomt dat er kalkaanslag op het oppervlak komt en verlengt de levensduur van je gootsteen.

Door de bovenstaande stappen nauwgezet te volgen kun je ervoor zorgen dat je gootsteen schoongehouden en goed onderhouden wordt. Goed onderhoud geeft je gootsteen een lange levensduur en voorkomt onnodig vaak schoonmaken.

Plaats een reactie