Gootsteen schoonmaken

Gootsteen schoonmaken is belangrijk om goed bacterievrij te houden, te voorkomen dat er vieze geurtjes ontstaan en ervoor te zorgen dat je materiaal zo lang mogelijk meegaat. Je kunt je gootsteen het beste met de volgende onderstaande stappen schoonmaken.

Stap 1: Verwijder de etensresten

Compleet verwijder alle resten van voedsel uit de gootsteen. Dit kan door het voedsel eerst weg te vegen en daarna schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Gebruik daarna water om alles weg te spoelen.

Stap 2: Gebruik natte zeem of een schuursponsje

Neem een natte zeem of een schuursponsje en wrijf hiermee over alle oppervlakken van je gootsteen. Gebruik vloeibaar afwasmiddel en kraanwater als je een schuursponsje gebruikt. Maak daarna alles schoon met een schone, natte doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Geef extra aandacht aan de afvoer en moeilijk bereikbare plaatsen

Gebruik een speciale schoonmaakborstel om alle moeilijk bereikbare plaatsen zoals de afvoer, de gootsteenonderkant en de gootstengaten te reinigen. Giet een half kopje baking soda direct in de afvoer. Laat het vijf minuten staan en spoel het door met heet water naar beneden.

Stap 4: Toepassen van schimmelmiddel

Gebruik schimmelmiddel om schimmelvlekken en schimmelnagels in je gootsteen te verwijderen. Spray het middel op schimmelvlekken en laat het enkele minuten intrekken. Gebruik daarna een schuurspons om de schimmel weg te schuur en deppend af te nemen met een schone, natte doek.

Stap 5: Het afsluiten van het schoonmaakproces

Sluit het schoonmaakproces af door het oppervlak te poetsen met een lapje, dat lichtjes bevochtigd is met wat drijfhoutolie. Dit voorkomt dat er kalkaanslag op het oppervlak komt en verlengt de levensduur van je gootsteen.

Door de bovenstaande stappen nauwgezet te volgen kun je ervoor zorgen dat je gootsteen schoongehouden en goed onderhouden wordt. Goed onderhoud geeft je gootsteen een lange levensduur en voorkomt onnodig vaak schoonmaken.

Plaats een reactie