Gootsteen schoonmaken baking soda

Gootstenen krijgen over het algemeen te maken met kalkaanslag, watervlekken en hardnekkige etensresten. In plaats van te investeren in dure chemische schoonmaakmiddelen, kunt u baking soda proberen voor een schone en glimmende gootsteen. Baking soda is een zacht schoonmaakmiddel dat zowel effectief als milieuvriendelijk is. In dit artikel zullen we de voordelen van baking soda voor het schoonmaken van uw gootsteen bespreken, alsmede de stappen die u kunt volgen om uw gootsteen te schoonmaken met baking soda.

Waarom baking soda

Baking soda heeft veel voordelen als het gaat om het schoonmaken van uw gootsteen. Ten eerste is baking soda vrijwel onschadelijk voor het milieu. Daarnaast heeft baking soda natuurlijke schoonmaakkracht en is het veel milder voor uw gootsteen dan chemische reinigingsmiddelen. Baking soda is ook effectief tegen kalkaanslag, etensresten en ander vuil dat zich vastzet in gootsteen en leidingen. Bovendien is het goedkoop en eenvoudig te gebruiken.

Stappen

Om de gootsteen schoon te maken met baking soda, moet je de volgende stappen volgen:

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger
Coolblue.nl
Wil je een krachtige en intelligente steelstofzuiger? Dan is de Dyson V11 Fluffy - Steelstofzuiger zeker iets voor jou. Met deze steelstofzuiger kan je kiezen uit drie verschillende vermogensstanden om zo de juiste balans tussen zuigkracht en gebruiksduur te vinden. Daarnaast kan je via het lcd-scherm de resterende gebruiksduur, prestaties en onderhoudsmeldingen zien om het beste uit jouw schoonmaakbeurt te halen. Ontwikkeld voor woningen met huisdieren. Registreer je product: Krijg direct toegang tot handleidingen, ondersteuning op maat en meer door jouw nieuwe apparaat te registreren en een Mijn Dyson-account aan te maken. Heb je al een account? Log dan in en registreer je aankoop. Hyperdymium motor De Dyson Hyperdymium motor genereert 185 luchtwatt aan krachtige, constante zuigkracht¹ met een gebruiksduur van maximaal 60 minuten om overal in huis grondig schoon te maken.² Accessoires voor elk oppervlak Vloerzuigmond met zachte roller. Zachte borstel voor harde vloeren zoals parket en gewaxt beton. Combinatie-accessoire om eenvoudig van taak te wisselen. Kierenzuiger voor het schoonmaken van smalle, moeilijk te bereiken plekken. Schroefvormige klitvrije borstel {t1}verwijdert lange haren en huisdierenhaar automatisch van de borstel. Overige specificaties: Geschikt voor alle vloertypen Tot 60 minuten aan constante zuigkracht Kan worden veranderd in een kruimeldief ¹Getest volgens EN 60312-1 5.11.Getest in de MAX-stand¹Filtratie getest volgens ASTM F1977-04, getest in de MAX-stand.{t1}2{/t1}In de krachtigste reinigingsstand{t1}3{/t1}Werkelijke gebruiksduur kan variëren, afhankelijk van de gebruikte zuigkrachtstand, het vloertype en/of opzetstukken....
€ 599.00
 • Begin door het uitwassen en vegen van etensresten, vuiligheid of wat er ook maar aanwezig is in uw gootsteen.
 • Pak een half kopje baking soda en strooi dit over het oppervlak van uw gootsteen.
 • Verspreid een paar druppelswarm water rond de gootsteen en de baking soda.
 • Gebruik een spons of een borstel met zachte haren om de baking soda op het oppervlak te verdunnen tot het een paste is.
 • Begin met het schrobben van de baking soda-pasta op het oppervlak.
 • U kunt ook wat witte azijn toegevoegen aan de baking soda-pasta voor extra schoonmaakkracht als u vlekken of hardnekkige etensresten heeft.
 • Gebruik koud water om de baking soda en de azijn af te spoelen.
 • Maak de gootsteen af met een schone handdoek en bewonder hoe glimmend en schoon hij eruit ziet!

Tips voor het schoonmaken van uw gootsteen met baking soda

Baking soda is een zacht schoonmaakmiddel, dus het is aan te raden om deze met mate te gebruiken. Hier zijn enkele tips om de levensduur van uw gootsteen te verlengen:

 • Gebruik baking soda niet alleen voor het schoonmaken van uw gootsteen, maar ook voor het schoonmaken van het bovenaanbouwende oppervlak, leidingen en afvoeropeningen.
 • Gebruik baking soda niet alleen als schoonmaakmiddel, maar ook als ontgeuringsmiddel. Strooi een kleine hoeveelheid baking soda over het oppervlak en laat het enkele uren intrekken voor het spoelen met koud water.
 • Gebruik baking soda consistent zodat het zijn werk kan doen. Als u baking soda regelmatig gebruikt, hoeft u geen krachtigere producten te gebruiken om uw gootsteen schoon te maken.
 • Gebruik baking soda niet op oppervlakken die opgelakt of gepolijst zijn, en op leidingen van roestvrij staal.

Conclusie

Baking soda is een effectief en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel, ideaal voor het schoonmaken van uw gootsteen. Het glimmen van uw gootsteen kan makkelijk en betaalbaar weer hersteld worden met baking soda. U kunt baking soda ook gebruiken voor het ontgeuren van uw gootsteen zonder schadelijke chemische stoffen. Als u de bovenstaande stappen en tips volgt, wordt uw gootsteen er schoon, fris en glanzend uit zien.

Plaats een reactie