Gootsteen schoonmaken baking soda

Gootstenen krijgen over het algemeen te maken met kalkaanslag, watervlekken en hardnekkige etensresten. In plaats van te investeren in dure chemische schoonmaakmiddelen, kunt u baking soda proberen voor een schone en glimmende gootsteen. Baking soda is een zacht schoonmaakmiddel dat zowel effectief als milieuvriendelijk is. In dit artikel zullen we de voordelen van baking soda voor het schoonmaken van uw gootsteen bespreken, alsmede de stappen die u kunt volgen om uw gootsteen te schoonmaken met baking soda.

Waarom baking soda

Baking soda heeft veel voordelen als het gaat om het schoonmaken van uw gootsteen. Ten eerste is baking soda vrijwel onschadelijk voor het milieu. Daarnaast heeft baking soda natuurlijke schoonmaakkracht en is het veel milder voor uw gootsteen dan chemische reinigingsmiddelen. Baking soda is ook effectief tegen kalkaanslag, etensresten en ander vuil dat zich vastzet in gootsteen en leidingen. Bovendien is het goedkoop en eenvoudig te gebruiken.

Stappen

Om de gootsteen schoon te maken met baking soda, moet je de volgende stappen volgen:

 • Begin door het uitwassen en vegen van etensresten, vuiligheid of wat er ook maar aanwezig is in uw gootsteen.
 • Pak een half kopje baking soda en strooi dit over het oppervlak van uw gootsteen.
 • Verspreid een paar druppelswarm water rond de gootsteen en de baking soda.
 • Gebruik een spons of een borstel met zachte haren om de baking soda op het oppervlak te verdunnen tot het een paste is.
 • Begin met het schrobben van de baking soda-pasta op het oppervlak.
 • U kunt ook wat witte azijn toegevoegen aan de baking soda-pasta voor extra schoonmaakkracht als u vlekken of hardnekkige etensresten heeft.
 • Gebruik koud water om de baking soda en de azijn af te spoelen.
 • Maak de gootsteen af met een schone handdoek en bewonder hoe glimmend en schoon hij eruit ziet!

Tips voor het schoonmaken van uw gootsteen met baking soda

Baking soda is een zacht schoonmaakmiddel, dus het is aan te raden om deze met mate te gebruiken. Hier zijn enkele tips om de levensduur van uw gootsteen te verlengen:

 • Gebruik baking soda niet alleen voor het schoonmaken van uw gootsteen, maar ook voor het schoonmaken van het bovenaanbouwende oppervlak, leidingen en afvoeropeningen.
 • Gebruik baking soda niet alleen als schoonmaakmiddel, maar ook als ontgeuringsmiddel. Strooi een kleine hoeveelheid baking soda over het oppervlak en laat het enkele uren intrekken voor het spoelen met koud water.
 • Gebruik baking soda consistent zodat het zijn werk kan doen. Als u baking soda regelmatig gebruikt, hoeft u geen krachtigere producten te gebruiken om uw gootsteen schoon te maken.
 • Gebruik baking soda niet op oppervlakken die opgelakt of gepolijst zijn, en op leidingen van roestvrij staal.

Conclusie

Baking soda is een effectief en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel, ideaal voor het schoonmaken van uw gootsteen. Het glimmen van uw gootsteen kan makkelijk en betaalbaar weer hersteld worden met baking soda. U kunt baking soda ook gebruiken voor het ontgeuren van uw gootsteen zonder schadelijke chemische stoffen. Als u de bovenstaande stappen en tips volgt, wordt uw gootsteen er schoon, fris en glanzend uit zien.

Plaats een reactie