Glazen vaas schoonmaken

Een glazen vaas is een prachtig accessoire dat een vleugje stijl aan elke kamer kan geven. Het is echter belangrijk dat je je glazen vaas zorgvuldig schoonmaakt om ervoor te zorgen dat hij er net zo mooi uit blijft zien als hij was toen hij nieuw was. Schoonmaken is niet alleen noodzakelijk om de schoonheid van de vaas te behouden maar ook om te voorkomen dat er schimmel en bacteriën in de vaas groeien. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een glazen vaas op de beste manier kunt schoonmaken.

Stap 1: Maak de Vaas Waterig

Voordat je begint met het schoonmaken van je glazen vaas is het aan te raden om de vaas eerst waterig te maken. Dit voorkomt dat er waterresten achterblijven op de vaas waardoor deze kan gaan beschimmelen. Vul een grote schaal of kom met lauw water en voeg wat mild afwasmiddel toe. Roer dit mengsel zachtjes en laat daarna de glazen vaas erin zakken. Laat de vaas ongeveer een half uur in het water liggen.

Stap 2: Gebruik Suikerzand

Als je de glazen vaas een tijdje in het lauwe water hebt laten liggen, verwijder je de vaas uit het water en voeg suikerzand toe aan het water. Vergeet niet een lepel afwasmiddel toe te voegen aan het mengsel. Roer het mengsel zachtjes met een schone doek. Leg de vaas in het mengsel en laat het ongeveer een half uur inweken. Niet alleen maak je de vaas hiermee schoon, maar het suikerzand helpt ook om de vaas te polijsten waardoor deze er mooier uit gaat zien.

Dreft Platinum Plus All In One Vaatwasmiddel - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Vaatwastabletten
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 20.00
Ariel 4in1 Wasmiddel PODS +Ultra Vlekverwijderaar - 120 wasbeurten (3x40)
Coolblue.nl
Ariel 4in1 Wasmiddel Pods + Ultra Vlekverwijderaar zorgt voor een onberispelijke reiniging én ultra vlekverwijdering. Ariel 4in1 Wasmiddel Pods verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water Ariel 4in1 Pods lossen snel op, zelfs in koud water Ariel 4in1 Pods bieden onberispelijke resultaten bij koude én korte programma's Ariel Wasmiddel Pods hebben een volledig in water oplosbare pods film Was kouder met Ariel Wasmiddel Pods: Koud wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water) Recyclebare verpakking: Ariel 4in1 Pods worden geleverd in een recyclebare verpakking Geweldig voor reiniging, niet voor kleine handjes: Ariel Wasmiddel Pods altijd buiten het bereik van kinderen houden. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie Ariel Wasmiddel Pods worden geproduceerd in Frankrijk Ontdek Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijdering, de beste Ariel Pods ooit. Ze worden geleverd met een extra rode kamer en verwijderen zelfs 7 dagen oude ingedroogde vlekken in koud water. Daarnaast worden Ariel 4in1 Pods ook in Frankrijk gemaakt. Ze lossen snel op, zelfs in koud water, en bieden onberispelijke resultaten bij koude en korte programma's. Was kouder met Ariel Pods: kouder wassen helpt om elektriciteit te besparen. Het helpt ook stoffen langer te beschermen (in vergelijking met wasprogramma's met warm water). Bij contact met water lost de 100% in water oplosbare Pods film volledig op om krachtige vlekverwijderende technologieën vrij te geven, Ariel 4in1 Pods +Ultra Vlekverwijderaar biedt de diepste en sterkste reiniging De Ariel wasmiddelcapsules worden geleverd in een recyclebare verpakking. WAARSCHUWING: dit product kan schadelijk zijn en ernstige verwondingen veroorzaken. Houd de Ariel 4in1 Pods altijd buiten het bereik van kinderen. Bezoek keepcapsfromkids.eu voor meer informatie....
€ 39.99

Stap 3: Spoel de vaas

Nadat je de glazen vaas een half uur hebt laten inweken in het suikerzandmengsel, kun je de vaas uit het mengsel halen en afspoelen met lauw water. Gebruik hiervoor een spons en veeg hem na elke spoeling schoon zodat er geen stukjes zand of aanslag achterblijven in de vaas. Als je alle vuil en stof van de vaas hebt verwijderd, spoel je de vaas nog een paar keer met lauwwarm water om alle resten te verwijderen.

Stap 4: Droog de Vaas

Het is belangrijk dat je de vaas goed droogmaakt. Gebruik daarom een schone doek om voorzichtig het overtollige water te verwijderen. Veeg ook goed in de hoekjes en rond de randen van de vaas. Als de vaas helemaal droog is, behandeld de vaas dan met een speciale glazen reiniger om de vaas glans te geven. Droog de vaas daarna zorgvuldig met een schone doek of keukenpapier.

Stap 5: Plaats Sieraden in de Vaas

Als je vaas goed is gereinigd en gedroogd kun je al het moois dat je in de vaas wil showen erin plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden, bloemen, schelpen, glazen parels of andere accessoires. Voor sieraden is het aan te raden eerst wat watten of papier in de vaas te doen als je wilt dat ze mooi blijven glanzen. Zorg er ook voor dat u de vaas omsluit met een kap of wat plastic in de verpakkingen, waardoor de vaas langer schoon blijft.

Samenvatting

Met de bovengenoemde stappen kun je op eenvoudige wijze je glazen vaas schoonmaken. Houd er rekening mee dat het belangrijk is regelmatig te reinigen om te voorkomen dat schimmel en bacteriën zich in de vaas vestigen. Als je je vaas op de juiste manier reinigt en onderhoudt met deze stappen, dan zal je vaas er steeds mooi en glanzend uitzien.

Plaats een reactie