Glazen lamp schoonmaken

Glazen lampen kunnen mooi zijn om te zien en zijn ook erg praktisch. Helaas zijn deze lampen ook gevoelig voor vuil en stof. Daarom is het belangrijk om het schoonmaken van uw glazen lamp regelmatig in acht te nemen om de levensduur ervan te verlengen. In dit artikel bespreken we de beste manier om een glazen lamp schoon te maken.

Stap 1: Verwijdering van overtollig stof

Voordat u uw glazen lamp schoonmaakt, is het belangrijk dat, als mogelijk, alle overtollige stof wordt verwijderd. Dit kunt u het beste doen door een stofzuiger te gebruiken met een speciaal accessoire zoals een borstel, die bij het apparaat wordt geleverd. Het is beter om overtollig stof en vuil te verwijderen voordat u begint met het schoonmaken van uw glazen lamp, omdat dit het schoonmaken vergemakkelijkt en er geen kleine stoffen op het glas achterblijven.

Stap 2: Maak het glas schoon met een speciale glasreiniger

Nadat de overtollige stof en het vuil zijn verwijderd, kunt u het glas schoonmaken met een glasreiniger. Er zijn speciale glasreinigers op de markt die zijn ontworpen voor de specifieke behoeften van glas. Dit soort glasreiniger is vaak sterk schuimend en kan worden gebruikt op afwasbare oppervlakken. U wilt ervoor zorgen dat u altijd een schoonmaakdoek gebruikt om het glas schoon te maken. Dit is vooral belangrijk als u de glasreiniger op een katoenen doek of een stuk keukenpapier aanbrengt om het glas schoon te maken.

Stap 3: Reinig de glazen lamp met een geurloze olie

Als u klaar bent met het schoonmaken van het glas, kunt u het glas nog eens natrekken met een geurloze olie. Geurloze olie zoals mineralen- of babyolie, kan worden gebruikt om een glazen lamp te reinigen, omdat het helpt het vuil en het stof van het glas te verwijderen. U kunt de olie aanbrengen met een schone, droge doek. U kunt ook een schoonmaakmiddel uit de handel gebruiken dat is gemaakt met olie, omdat dit een betere reinigingsmethode is dan alleen olie gebruiken.

Stap 4: Droog het glas grondig af en plaats het in de schaduw

Nadat u uw glazen lamp allemaal hebt schoongemaakt, is het belangrijk dat u het glas goed afdroogt. U wilt ervoor zorgen dat er geen waterdruppels of zeepresten achterblijven. Plaats vervolgens de glazen lamp op een plek buiten de buurt van direct zonlicht. Hoewel u de glazen lamp kunt zien glinsteren in direct zonlicht, is het beter om bepaalde lampen uit de buurt van direct zonlicht te houden om het glas te beschermen.

bonus tip

Als u klaar bent met het schoonmaken van uw glazen lamp, zorg er dan voor dat u stoffen lampenkappen regelmatig stofzuigt. Dit is belangrijk omdat stof en dierenharen de lampenkappen kunnen blokkeren en het licht kunnen verminderen.

U hebt nu een eenvoudige stap-voor-stap handleiding gehad over hoe u uw glazen lamp kunt schoonmaken. Door regelmatig de juiste stappen te volgen, zal uw glazen lamp langer meegaan.

Plaats een reactie