Glanzende tegels schoonmaken

Het hebben van glanzende tegels in je interieur ziet er stijlvol en elegant uit. Helaas kunnen deze glanzende tegels erg snel vies worden. Glanzende tegels schoonmaken is dan ook noodzakelijk om het te behouden voor een lange tijd. Gelukkig is het schoonmaken van glanzende tegels niet moeilijk. Hieronder volgen enkele vuistregels voor het schoonmaken van glanzende tegels en het verlengen van hun levensduur.

Stofzuigen en afstoffen

Uiteraard is het eerste om te doen voor het schoonmaken van glanzende tegels, het stofzuigen en het afstoffen met een vochtige doek. Stofzuig vuil en zand of andere losse vuildeeltjes die er op liggen. Als je klaar bent met stofzuigen kan je het oppervlak van de tegels afstoffen met een vochtige doek. Gebruik geen stoffen behangenpapier want hierdoor kan je krassen maken op de tegels.

Gebruik een mild schoonmaakmiddel

Het is belangrijk om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken tijdens het schoonmaken van glanzende tegels. Als het schoonmaakmiddel te sterk is, kan het de beschermlaag van de tegels beschadigen. Daarom is het beter om een mild schoonmaakmiddel te gebruiken. Je kan zelfgemaakte schoonmaakmiddelen gebruiken door middel van bijvoorbeeld citroensap, bicarbonaat en een scheutje milde afwasmiddel.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Gebruik handschoenen en een borstel

Gebruik bij het schoonmaken van glanzende tegels altijd handschoenen om te voorkomen dat je handen vies worden. Daarnaast kan je het beste een borstel gebruiken om de meer hardnekkige vlekken te verwijderen. Gebruik een borstel met zachte haren die gemaakt is van bijvoorbeeld katoen, nylon of zijde. Hiermee kan je vlekken eenvoudig verwijderen zonder het oppervlak van de tegels te beschadigen.

Gebruik geen schuurmiddelen

Gebruik nooit schuurmiddelen om de glanzende tegels schoon te maken. Dit kan de beschermlaag van de tegels beschadigen waardoor het gevaar bestaat dat het vuil makkelijker aan de tegel hecht en er vlekken op komen te staan. Daarom is het beter om de vlekken te verwijderen door middel van een borstel en een mild schoonmaakmiddel.

Bewaar de tegels droog en schoon

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels droog blijven na het schoonmaken. Droog de tegels af met een vochtige doek en laat de tegels goed drogen. Als je tegels eenmaal droog zijn, is het belangrijk om ze schoon te houden. Gebruik hier een vochtige doek voor en vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen.

Gebruik een glanzende vloersealer

Tenslotte, als je klaar bent met het schoonmaken van de glazen tegels, kan je een glanzende vloersealer aanbrengen op de tegels. Dit zorgt ervoor dat de tegels langer glanzen en helpt vuil en vlekken te voorkomen. De glanzende vloersealer kan je eenvoudig aanbrengen, dit kan je doen door het oppervlak van de tegels te verspreiden. Nadat de vloersealer gedroogd is, ziet het er weer zo goed als zo goed als nieuw uit.

Glanzende tegels schoonmaken is een eenvoudige klus, als je de bovenstaande volgt dan is dat geen probleem. Het is belangrijk om vuil te verwijderen met behulp van en stofzuiger en een vochtige doek. Gebruik een mild schoonmaakmiddel om de tegels schoon te maken en een borstel met zachte haren. Gebruik geen schuurmiddelen en droog de tegels af met een vochtige doek na het schoonmaken. Tenslotte, gebruik een glanzende vloersealer om de tegels langer te laten glanzen. Als je deze stappen volgt dan ben je goed op weg om glanzende tegels schoon te houden en de levensduur ervan te verlengen.

Plaats een reactie