Gietvloer schoonmaken

Gietvloeren zijn een duurzame vloeroplossing voor woningen en bedrijven en worden steeds populairder. Een gietvloer is mooi om naar te kijken en gaat lang mee als je hem goed onderhoudt. Een gietvloer schoonmaken kan de levensduur ervan verlengen, maar het kan ook moeilijk zijn als je niet weet wat je moet doen. Hieronder geven we je tips hoe je de Gietvloer schoonmaakt en onderhoudt.

Stofzuigen

Stofzuigen is de eerste stap in een goede gietvloer schoonmaakbeurt. Als je de vloer stofzuigt, verwijder je al het zichtbare stof voordat je verdergaat met andere reinigingsmethoden. Gebruik hiervoor een stofzuiger met een lage zuigkracht, om te voorkomen dat je de structuur of finish van de vloer beschadigt. Vergeet ook de voegen, kieren en hoeken in de kamer niet, deze kunnen ook stof bevatten dat je weg moet halen voordat je aan het schoonmaken begint.

Was de vloer

Een veel voorkomende en zeer effectieve methode om Gietvloer schoonmaken is met behulp van warm water en een milde pH-neutrale reiniger. Zorg ervoor dat de reiniger de juiste samenstelling heeft voor gietvloeren en zorg ervoor dat je niks anders dan water en reiniger gebruikt om te voorkomen dat er schade aan de vloer wordt toegebracht. Gebruik een grote dweil om de vloer te wassen, en veeg de vloer goed af met schone mop na het reinigen.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Chemische Reiniging

Als je vloer erg vuil of vervuild is geworden, kan een chemische vloerreiniging noodzakelijk zijn. Zorg ervoor dat je een geschikte en veilige vloerreiniger kiest die bedoeld is voor gietvloeren. Je moet de vloer eerst stofzuigen voordat je deze reiniging gebruikt. Als je de chemische reiniging hebt aangebracht, maak je de vloer schoon met schoon water. Vergeet ook niet om de voegen en kieren in de kamer goed te reinigen om ervoor te zorgen dat er geen resten achterblijven.

Polijsten

Als je een gietvloer hebt met een hoge glans, dan kan het nodig zijn deze te polijsten. Dit wordt meestal gedaan met een speciaal polijstmiddel dat bestemd is voor gietvloeren. Begin met het stofzuigen van de vloer. Breng het polijstmiddel aan op de vloer en verwijder het eenmaal droog is met een schone mop of dweil. Polijsten giet elastische vloeren helpt de glans weer te herstellen en verlengt de levensduur ervan.

Veiligheid

Het is belangrijk om altijd de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen als je Gietvloeren schoonmaakt. Gebruik altijd een veiligheidsbril, handschoenen en een mondkapje wanneer je met schoonmaakproducten werkt om te voorkomen dat je chemische stoffen binnenkrijgt. Zorg er ook voor dat je een goede ventilatie in de ruimte hebt. Als je vloer in een vochtige omgeving is, besteed dan extra aandacht aan de voegen en de kieren. Deze kunnen vuil worden en moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Conclusie

Een gietvloer schoonmaken is een geweldige manier om de levensduur van de vloer te verlengen. Door stofzuigen, het wassen van de vloer met warm water en een milde reiniger, het gebruik van een chemische reiniging en het polijsten van de vloer, kun je de schoonheid ervan behouden. Vergeet ook niet om altijd de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het schoonmaken van gietvloeren. Als je deze tips volgt, zal je gietvloer er jarenlang als nieuw uitzien.

Plaats een reactie