Gietijzerpan Schoonmaken

Gietijzeren pannen zien er stijlvol uit en kunnen heerlijke gerechten voortbrengen. Maar als je eenmaal een gietijzeren pan hebt aangeschaft, moet je er goed op letten dat je deze op de juiste manier schoonmaakt. In deze gids leggen we uit hoe je een gietijzeren pan kunt schoonmaken en de levensduur ervan kunt verlengen.

Beschermen & Ontvetten van je Gietijzer Pan

Voordat je begint met schoonmaken van je gietijzeren pan, is het belangrijk dat je eerst de pan goed onderhoudt. Er zijn een paar stappen die je moet nemen om je pan te beschermen en schoon te maken.

 • Ontvet je pan voordat je hem gaat gebruiken, door een ontvetter of een oplossing van azijn en water te gebruiken.
 • Bescherm je pan met een laagje olie voordat je de pan gaat gebruiken.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals schuurmiddelen om je pan schoon te maken. Hiermee kun je de pan beschadigen.
 • Gebruik onder geen beding voedsel dat is gemaakt met veel vet of olie. Vet en olie kunnen een laagje op de pan vormen, wat de prestatie van de pan negatief kan beïnvloeden.

Reiniging van je Gietijzer Pan

De meeste gietijzer pannen kun je gewoon met warm water en wat normale zeep schoonmaken. Veeg het overtollige vet en voedselresten weg met een vochtige doek en maak vervolgens de pan schoon met een borstel of een spons met wat milde zeep en warm water. Probeer de pan zo min mogelijk hard te schrobben.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 18.00
Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter - 8 x 33 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Morgenfris Wasverzachter beschermt je kleding tegen slijtage, maakt het heerlijk zacht en geeft het een frisse geur. • Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter voor een intense geurbeleving• Met heerlijk frisse geur ontworpen door parfumexperts• Verzorgt je kleding en beschermt tegen slijtage• Met geconcentreerde formule, één klein dopje wasverzachter is genoeg• De fles van de wasverzachter is van 100% gerecycled en recyclebaar plastic Waarom Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter? Met Robijn Classics Morgenfris Wasverzachter geniet je van een zachte en heerlijk ruikende was. Deze frisse geur is ontworpen door geurexperts en is verrijkt met essentiële oliën. Robijn Morgenfris is één van de unieke geuren van de wasverzachters van Robijn. De wasverzachter is goed voor 33 wasbeurten. Robijn houdt kleuren mooi en laat de was heerlijk ruiken. Geniet met Morgenfris van een langdurig frisse geur die tot diep in de vezels van je kleding zit verstopt. Zelfs tijdens het dragen van de kleding geniet je van de frisse geur. Een schone en een langdurig frisse was, wat wil een mens nog meer? Deze wasverzachterlijn van Robijn is geconcentreerd. Je hebt maar een klein dopje nodig. Daarnaast beschermt Robijn Morgenfris je kleding tegen slijtage. De fles is gemaakt met 100% gerecycled en recyclebaar plastic. Hoe te gebruiken? Schenk de wasverzachter vanuit de doseerdop direct in de doseerlade van je wasmachine. Gebruik een halve dop (25 ml) wasverzachter voor een licht tot gemiddelde was van 4-5 kg. Gebruik twee derde dop (35 ml) voor een lichte of gemiddelde was met extra geur, of gebruik een hele dop (55 ml) voor een zware was van 6-7 kg. Voor handwas voldoet een halve dop. Genieten met Robijn Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Van de kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van de producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is al jaren Wat mooi is, moet mooi blijven. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 24.76
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger - Meubelreiniger - Matrasreiniger - Bankreiniger - Vloerreiniger - Reinigingsmachine
Coolblue.nl
Heb jij last van vieze vlekken in je tapijt, bank of vloer die je er maar niet uit krijgt? Met de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté heb je altijd een oplossing bij de hand voor onverwachte vlekken. Intensieve en diepe reinigingNiks vervelender dan een vieze vlek op je splinternieuwe tapijt of bank. Deze 3in1 vlekkenreiniger verwijdert hardnekkig vuil snel en efficiënt. Het reinigingshulpstuk van dit handige apparaat heeft een ingebouwde sproeier waarmee je de vlekken direct nat kan sproeien om het vervolgens eenvoudig schoon te schrobben. Maar hier is een tip voor maximale resultaten: vul de vlekkenreiniger met je favoriete vloeibare reinigingsmiddel. Door dit te doen, til je de schoonmaakprestaties naar een hoger niveau.Geschikt voor meerdere oppervlaktesOnze 3in1 vlekken en- tapijtreiniger is geschikt voor verschillende oppervlaktes. Denk hierbij aan tapijten, textiel, bekleding, stoffering, auto’s, vloeren, matrassen, meubels en nog veel meer! Een ideale tool voor elk huishouden. Altijd een brandschoon huisDoor de hoogwaardige aqua-jets in de vlekkenreiniger kan je diep doordringen in de stof de sterke zuigkracht van 12 Kpa zorgt ervoor dat alle resten effectief worden opgenomen. Zo maakt dit apparaat makkelijk ingebed vuil schoon zoals rode wijnvlekken, urine van huisdieren en bijvoorbeeld modder.Jouw voordelen✓ Intensieve en diepe reiniging✓ Krachtige zuigkracht✓ Verwijdert alle vlekken✓ Geschikt voor meerdere oppervlaktes✓ Hoogwaardige aqua-jets✓ Eenvoudig te bedienen✓ Flexibel ontwerp✓ Compact design✓ Makkelijk op te bergen✓ Twee watertanks✓ Droogt snel✓ Gratis E-Book Eenvoudig en flexibelDit geweldige apparaat is eenvoudig in gebruik, heeft een lichtgewicht en een compact ontwerp. Zo is het gebruiksgemak enorm prettig en kan je flexibel door het hele huis bewegen. De vlekkenreiniger is makkelijk op te bergen in kleine ruimtes door zijn kleine formaat.Twee watertanksDe krachtige Achaté Vlekkenreiniger is voorzien van twee watertanks. De ene watertank beschikt over schoon water en de ander is om het vuile water in op te slaan. Zo kan je makkelijk na gebruik het vuile water weggooien. Het schone water wordt automatisch op de oppervlakte gesproeid. Het water wordt direct opgezogen, dit zorgt ervoor dat het gebied wat je hebt gereinigd snel droogt.SpecificatiesMerk: AchatéKleur: ZwartVermogen: 650WSchoonwater tank capaciteit: 1200 mlWatertank vuilwater capaciteit: 1400 mlKoop nu de krachtige Vlekkenreiniger van Achaté en zeg maar vaarwel tegen vieze vlekken en onzuiverheden!...
€ 109.00

Gebruik nooit metaalborstels, schuurmiddelen of staalwol om je pan schoon te maken, dit kan het oppervlak beschadigen. Spoel je pan na het schoonmaken goed af met warm water om ervoor te zorgen dat al het schoonmaakmiddel verwijderd is. Droog de pan voorzichtig met een schone doek.

Tips & Tricks voor het Schoonmaken van Gietijzer

Hier zijn enkele tips en trucs die je kunnen helpen om je gietijzeren pan goed schoon te maken:

 • Gebruik een plastic spons of kwast om je pan schoon te maken. Gebruik geen borstels met metalen vezels die je pan kunnen beschadigen.
 • Wees voorzichtig bij het schoonmaken van je gietijzeren pan. Staalwol, agressieve schoonmaakmiddelen, of andere harde materialen kunnen je pan beschadigen.
 • Blijf bij het schoonmaken van je gietijzer weg van chemische producten. Niet alleen kunnen deze stoffen schadelijk zijn voor je gezondheid, maar ze kunnen ook het oppervlak van je pan beschadigen.
 • Als je kleinere items, zoals groentes of vlees, in je pan kookt, gebruik dan een laagje olie of vet om aanbakken te voorkomen.
 • Gebruik een lepel of een ander houten of plastic kookgerei om te koken in je gietijzeren pan, om er zeker van te zijn dat het oppervlak niet wordt beschadigd.
 • Als je het beste uit je gietijzeren pan wilt halen, laat de pan dan soms een nacht staan met een dun laagje olie. Dit zal helpen om de levensduur van de pan te verlengen.

Tips voor het Onderhoud van je Gietijzer Pan

Gietijzeren pannen hebben wat extra onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je gietijzeren pan:

 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of andere harde materialen om je pan schoon te maken. Hiermee kun je de pan beschadigen.
 • Gebruik olie om aanbakken te voorkomen, zodat deze niet op de bodem van de pan blijft plakken.
 • Reinig je pan regelmatig met warm water om eerder verpest voedsel te verwijderen.
 • Gebruik een borstel met zachte vezels om je gietijzeren pan schoon te maken.
 • Gebruik een mild schoonmaakmiddel en veeg de pan na elk gebruik goed af.
 • Laat je gietijzeren pan af en toe ’s nachts staan in een laagje olie om de levensduur ervan te verlengen.

Conclusie

Gietijzeren pannen zijn hulpmiddelen voor het koken die een lange levensduur en goede prestaties kunnen hebben, mits ze goed worden schoongemaakt en onderhouden. Je moet je gietijzeren pan ontvetten voor elk gebruik om een losse laag vet en blijvende aanbaksels te voorkomen. Gebruik geen harde materialen of agressieve schoonmaakmiddelen om je pan te schoonmaken, maar schrob deverschillende oppervlakken voorzichtig en je gietijzeren pan zal je lange tijd dienen.

Plaats een reactie