Geverfde Muur Schoonmaken

Er zit geen twijfel aan dat geverfde muren prachtige kleuren en texturen aan je interieur geven. Dit is een van de meest voorkomende manieren om je interieur te versieren, maar ze hebben ook hun eigen speciale behoeften. Om ervoor te zorgen dat je geverfde muren er op hun best uitzien en hun levensduur verlengen is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Hieronder geven we je tips hoe je geverfde muren op hun best en schoon kunt houden.

Geverfde muur schoonmaken met een zachte doek

Houd een zachte doek, liefst gemaakt van linnen, bij de hand om stof te verwijderen. Door het regelmatig af te nemen voorkom je dat de stof kan afzetten op de muur. Als er een laag stof ligt is het belangrijk dat je de boel eerst afneemt, voordat je de muur proper maakt. Strooi ook wat baking soda over de muur als er sterk geurende stoffen op afgezet zijn.

Gebruik lauw water

Gebruik lauw water en een zachte, licht vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Dompel de doek in het lauwe water, wring hem uit en gebruik de vochtige doek om je geverfde muren af te nemen. Je kunt wat milde zeep aan het water toevoegen maar het is belangrijk dat je dit zeer zorgvuldig doet. Gebruik geen harde of schurende materialen zoals schuurpapier die je verf kan beschadigen.

Geen water en zeep

Als je een verfmuur behandelt die niet wasbaar is, moet je geen water en zeep gebruiken om de muur schoon te maken. In plaats daarvan kun je een licht vochtige doek gebruiken om stof te verwijderen. Als je een hardnekkig vuil plekje hebt, kun je proberen om er een droge katoenen doek overheen te halen.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen kunnen irriterend zijn voor je huid en ogen als je eraan komt en kunnen je muur ook beschadigingen toebrengen. Breng geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën aan op je verfmuur. Als je dit toch doet, gebruik dan milde producten en lees altijd de instructies op de verpakking.

Gooi nooit schoonmaakmiddelen in het milieu

Als je je verfmuur hebt schoongemaakt met schoonmaakmiddelen, gooi deze dan niet weg in de natuur. Schoonmaakmiddelen kunnen schadelijk zijn voor de leefomgeving van planten en dieren. Als je afval of chemische schoonmaakmiddelen wilt weggooien, breng ze dan naar een milieuvriendelijke verwerkingslocatie.

Gebruik geen oplosmiddelen

Gebruik geen oplosmiddelen zoals spiritus, thinners of amonia om je verfmuur schoon te maken. Oplosmiddelen kunnen de verf, lak en wax die voorkomen op je muur aantasten. Als je kunstwerken aan je muur hebt hangen, kan het schoonmaken met oplosmiddelen schade toebrengen aan je kunstwerk en het lakwerk. Gebruik liever een zachte, vochtige doek.

Verf muur schoonmaken met stoom

Als je vlekken en afdrukken op je verfmuur hebt, dan kun je een stoomreinigingsapparaat gebruiken. Het water damp in het apparaat maakt het mogelijk om vuil van diep in de verflaag los te maken. Gebruik het stoomapparaat volgens de instructies van de fabrikant. Als je twijfelt, laat het dan over aan een professioneel.

Verf bijwerken en opnieuw schilderen

Alleen al het stofzuigen van je geverfde muur kan het nodig maken dat er licht nieuwe verf moet komen. Als het stof en vuil te diep zit, zal verven niet helpen. In dit geval zal je moeten overwegen om de muur opnieuw te schilderen. Als je een droge muur hebt gebruik dan diepwerkende primer en als de muur nat is gebruik dan waterafstotende verf.

Conclusie:

Geverfde muren schoonmaken is net zo belangrijk als andere vormen van onderhoud. Als je regelmatig je muren afneemt, kun je stof en vuil verwijderen voor het zich vastzet. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, chemicaliën of oplosmiddelen, maar ga voor een zachte doek met lauw water. Als de verf er beschadigd uitziet, dan kun je overwegen om de muur opnieuw te schilderen. Maar als je je geverfde muren goed onderhoud, dan kun je ervoor zorgen dat ze er schoon en mooi uit blijven zien.

Plaats een reactie