Gehoorapparaat schoonmaken

Het is belangrijk om te weten hoe je jouw gehoorapparaten goed schoon kunt maken om verdere schade te voorkomen. Een goed onderhouden gehoorapparaat kan door het juiste schoonmaken de levensduur sterk verlengen. In dit artikel leer je hoe je jouw gehoorapparaat op de juiste manier schoon kunt maken en zo de levensduur ervan verlengt.

Waarom is Gehoorapparaat schoonmaken zo belangrijk?

Jouw Gehoorapparaat schoonmaken is belangrijk voor een goede gehoorfunctie. Als het apparaat verstopt of vies raakt kan het het hoorsysteem blokkeren. Dit zal leiden tot een lagere geluidskwaliteit, een verminderd geluid en slechtere perceptie van spraak. Daarnaast kan vuil ook leiden tot een slechtere vochtregulatie, wat op zijn beurt leidt tot schade die tot onherstelbare schade kan leiden.

Stappen voor Gehoorapparaat schoonmaken

Je gehoorapparaat schoonmaken is makkelijker en goedkoper dan het vervangen van het apparaat. Het is heel belangrijk dat je elke dag jouw gehoorapparaat schoonmaakt om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk werkt. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om jouw gehoorapparaat op de juiste manier te schoonmaken.

Stap 1 : Reinig het buitenoppervlak

Het eerste wat je moet doen als je jouw gehoorapparaat schoonmaken is het buitenoppervlak reinigen. Gebruik hiervoor een vochtig doekje en veeg het voorzichtig over het buitenoppervlak. Verwijder alle zichtbare viezigheid en verzorg het buitenoppervlak voorzichtig. Pas op dat je het apparaat niet te hard of te langdurig schoonveegt. Dit kan leiden tot schade.

Stap 2: Verwijder het achteroorstukje

Het achteroorstukje of buitenste oorschelp is een belangrijk onderdeel van jouw gehoorapparaat en het moet ook goed schoongehouden worden. Het verwijderen van het achteroorstukje is eenvoudig. Draai het achteroorstukje voorzichtig los en verwijder het. Je gehoorapparaat moet nu klaar zijn voor schoonmaken.

Stap 3: Gebruik de juiste reinigingsoplossing

Je hebt speciale gehoorapparaatreinigingsoplossingen nodig om je gehoorapparaat goed schoon te maken. Gebruik alleen gehoorapparaatreinigingsoplossingen die worden aanbevolen door een audicien. Het is het beste om deze oplossingen te gebruiken in combinatie met een katoenen doekje voor het schoonmaken van jouw gehoorapparaat.

Stap 4: Reinig het binnenoppervlak

Gebruik een katoenen doekje en verzorg het binnenoppervlak van jouw gehoorapparaat. Maak de kabel, de microfoon opening, de draden en alle andere delen van het apparaat schoon. Gebruik niet te veel oplossing om te voorkomen dat er water in je gehoorapparaat komt. Als je klaar bent met schoonmaken, kun je het achteroorstukje weer terugplaatsen.

Stap 5: Stop de vochtigheid

Kijk of je gehoorapparaat vochtig is geworden tijdens het schoonmaken. Als dit het geval is, moet je het apparaat met een droog doekje uitwrijven om het vocht op te nemen. Je kan ook een gehoorapparaatdroger gebruiken; dit is een apparaat waarmee je het vocht uit je gehoorapparaat kan verwijderen. Als je gehoorapparaat droog is, kan je het terug in je oor plaatsen.

Conclusie

Gehoorapparaat schoonmaken is belangrijk omdat het vuil kan leiden tot schade die leiden tot onherstelbare schade. Met de hierboven beschreven stappen kun je je gehoorapparaat op de juiste manier schoonmaken en zo de levensduur ervan verlengen. Vergeet niet om je gehoorapparaat geregeld te controleren voor draadbreuk, beschadiging van het oppervlak of andere problemen.

Plaats een reactie