Gas bbq schoonmaken

Een gas grill is een veelgebruikt barbecue-apparaat, waarmee u kunt barbecueën, braden, frituren, bruine fondsen en vele andere gerechten kunt bereiden. Hoewel zeer nuttig, wil je een gas grill met regelmatig onderhoud schoonhouden om ervoor te zorgen dat hij in topconditie blijft. Een gas grill schoonmaken is meestal een eenvoudige taak en als je de juiste stappen volgt, kan deze levensduur van je gas grill sterk verhogen. Hieronder volgen wat tips voor het correcte schoonmaken van een gas bbq.

Gaskraan uitschakelen

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de gaskraan op off staat voordat u begint met het schoonmaken van uw gas grill. Houd er ook rekening mee dat het duurt een paar minuten om volledig warmte en druk zichzelf uit gaslijn te verwijderen. Als u de gaskraan op ‘Off’ zet en er nog steeds gas wordt vrijgegeven, moet u de hoaulijnen afsluiten en de plaatser van je tank laten controleren.

Lose onderdelen

Verwijder mogelijk losse onderdelen zoals racks, thermometer en werkbladen en plaats deze in lauw (niet heet) sop. Laat deze circa 10 tot 15 minuten weken en borstel het dan lichtjes schoon. Spoel de losse onderdelen goed en plaats ze dan terug in de lijnen. Dit voorkomt dat het voedsel eenvoudig bij de volgende keer kookt dat er geen ophoping is.

Schoonmaken van het apparaat

Gebruik een degelijke grassopper om het buitenoppervlak van de gas barbecue af te vegen. Vergeet de knoppen, afdekkingen, deksels en de metalen dekkingen op de sideburners. Maak ook vrije ruimte in elke zijkant van de machine en zorg ervoor dat het heel is voordat je eraan verschijnt.

Verwijderen van vuil en vet

Gebruik een stuk schuurpapier om overtollig vet en andere verontreinigingen die zich mogelijk hebben verzameld over het apparaat te verwijderen. Gebruik een stuk schuurpapier om aan de roosters en hete-oppervlakken schoon te maken. Bij gas grills is het afschuren van de roosters en de hete oppervlakken belangrijk omdat dit voorkomt dat voedsel zich ertussen hecht en spaart u tijd bij het schoonmaken van roosters. Vergeet ook niet om regelmatig naar elke zijkant van de machine, inclusief de schouwen, te controleren. Houd er rekening mee dat de brander de bovenkant van de hete oppervlakken niet dekt, dus je moet alles aan de onderkant schoonmaken.

Reinig de gaas

Gebruik een oud, zacht borstel om hardnekkig vet en voedsel op te krabben dat zich kan hebben opgebouwd in de gaas. Het is belangrijk om dit schoon te maken omdat smeulende resten de smaak van eten kunnen beïnvloeden. U kunt het gaas ook schoonmaken door een lauw sopoplossing te gebruiken en het gaas voorzichtig te borstelen. Vergeet niet om het schoonsteenoplossing goed te spoelen en neem er niet aan dat het automatisch droog is aangezien dit de levensduur van het gaas aanzienlijk vermindert.

Oven schoonmaken

Gebruik een oplossing van warm water met een mild afwasmiddel om het ovenoppervlak schoon te maken. Gebruik een spons of schuurspons om de oven schoon te maken en gebruik geen vijlen of andere harde materialen omdat dit schade aan het oppervlak kan toebrengen. Nadat u uw ovenoppervlak schoon hebt gemaakt, kunt u deze goed afspoelen om ervoor te zorgen dat er geen afwasmiddel achterblijft en om ervoor te zorgen dat het oppervlak glad en glanzend blijft. Als je klaar bent, plaats dan de lijnen terug op de gas bbq.

Conclusie

Algemeen gezien is schoonmaken van een gas bbq een eenvoudig proces waarmee u ervoor zorgt dat de machine in topconditie blijft. Door de gas kraan uit te schakelen en de loose onderdelen zoals racks, thermometer en werkbladen te verwijderen, voorkom je dat voedsel zich ertussen hecht en spaar je tijd bij het schoonmaken van roosters. Gebruik een katoenen doek om het buitenoppervlak schoon te maken en gebruik schuurpapier om vet en andere verontreinigingen te verwijderen. Vergeet ook niet om brander en gaas te reinigen met een oud stuk schuurpapier of een lauw sopoplossing. Door bovengenoemde tips op te volgen, voorkom je dat de kwaliteit, functionaliteit en levensduur van je gas bbq worden aangetast.

Plaats een reactie