Filter schoonmaken wasmachine

Voor de beste wasbeurt is het belangrijk dat het filter van uw wasmachine regelmatig wordt schoongemaakt. Als het filter verstopt of vies is, is het een van de belangrijkste oorzaken van storingen. Bovendien kunt u door het regelmatig schoonmaken van uw filter de levensduur van uw wasmachine verlengen. In dit artikel leggen we uit hoe u het filter van uw wasmachine het beste kunt schoonmaken.

Stap 1: Verwijder het filter

Hoe u het filter verwijdert, hangt af van het type wasmachine dat u hebt. In veel gevallen moet u het luik openen waarachter het filter zich bevindt. Dit luik zou makkelijk open en dicht moeten gaan en de locatie kan ook worden gevonden in de gebruiksaanwijzing van uw wasmachine. Als u het filter verwijderd, maak dan direct de omgeving van uw wasmachine schoon om te voorkomen dat vuil en stof in het filter terechtkomt.

Stap 2: Maak het filter schoon

Als het filter verwijderd is, kunt u het schoonmaken. Gebruik hiervoor gewoon warm water, zodat alle vuil en stof verwijderd wordt. Als het filter erg vuil is, kunt u wat afwasmiddel gebruiken om het grondig schoon te maken. Plaats het filter daarna onder de kraan en spoel het met warm stromend water goed af. Als het filter erg vuil is, kunt u het beste een kleine borstel gebruiken om het vuil te verwijderen.

Stap 3: Controleer het filter

Wanneer het filter schoon is, is het belangrijk om te controleren of er geen schade is aan het filter. Controleer of er geen breuken of gaten in het filter zijn en of alle randen netjes afgewerkt zijn. Als er schade wordt geconstateerd, is het verstandig om het filter te vervangen.

Stap 4: Plaats het filter terug

Wanneer het schoonmaken van het filter voltooid is, plaatst u het filter terug. Let er hierbij op dat de randen goed aangesloten zijn om lekkages te voorkomen. Om te voorkomen dat vuil en stof het filter opnieuw vervuilen, is het belangrijk om het luik goed af te sluiten. Ga daarom altijd na of het luik na het schoonmaken goed gesloten zit.

Stap 5: Voer een testwassing uit

U bent klaar met het schoonmaken van uw wasmachine filter. Om te zorgen dat alles goed werkt is het belangrijk om een testwassing uit te voeren. Zet daarvoor een kleine hoeveelheid wasgoed in de wasmachine en voer een korte wascyclus uit. Als de wasmachine de was goed wast, is het filter goed schoongemaakt.

Conclusie: Filter schoonmaken wasmachine

Het schoonmaken van het filter van uw wasmachine is belangrijk om de levensduur ervan te verlengen en storingen te voorkomen. Volg de bovenstaande stappen om het filter van uw wasmachine regelmatig schoon te maken en voer daarna altijd een testwassing uit. Door dit te doen, kunt u ervoor zorgen dat uw wasmachine altijd goed werkt.

Plaats een reactie