Fietsketting schoonmaken

De ketting op je fiets is een belangrijke schakel voor je rit. Om ervoor te zorgen dat je goed door de stad komt heb je een schone en goed oliën ketting nodig. Daarom is het belangrijk om je ketting regelmatig schoon te maken. Dit artikel geeft je tips voor het schoonmaken van je fietsketting. Na het lezen van dit artikel ben je beter uitgerust om de ketting op je fiets schoon te maken.

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat met het schoonmaken van je fietsketting is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt. Je hebt een reinigingsmiddel, zoals fietskettingolie, een doek, een container en een borstel nodig. Je kunt deze producten bij de meeste fietsenwinkels kopen, maar je kunt ze ook online bestellen.

Hoe maak je je ketting schoon?

Voordat je begint met het schoonmaken van je ketting is het belangrijk om het vuil en het oude olie te verwijderen. Om dit te doen, zet je je fiets op een rek en verwijder je de ketting. Leg de ketting in de container en doe er voldoende olie in om het vuil en het oude olie te verwijderen. Laat je ketting zitten voor ongeveer 20 minuten en spoel de ketting vervolgens af met koud water. Daarna droog je de ketting met een doek.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47
Robijn Klein & Krachtig Classics Vloeibaar Wasmiddel - Color - 8 x 19 wasbeurten - Voordeelverpakking
Coolblue.nl
Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. • Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel• Met Care Serum voor langdurige kleurbescherming en een frisse geur• Dit Robijn wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor je gekleurde en bonte was• Gebruik in combinatie met Robijn wasverzachter voor een optimaal resultaat• Een wasmiddel in een 100% recyclebare fles van 100% gerecycled plastic• De formule van dit wasmiddel bevat 83% biologisch afbreekbare ingrediënten Over Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel: Robijn Klein & Krachtig Classics Color Vloeibaar Wasmiddel met Care Serum zorgt voor langdurige kleurbescherming van kleding, waardoor je langer geniet van stralende kleuren. Het natuurlijke care serum zorgt ervoor dat kleuren langer helder blijven, omdat het de vergrauwing van je kleding voorkomt. Dit wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor de gekleurde en bonte was. Het wasmiddel levert uitstekende resultaten, zelfs in koude (20°C) en korte (30 minuten) wasbeurten, dankzij de verbeterde waskracht en vlekverwijdering. Het laat je was heerlijk ruiken en zorgt ervoor dat je gekleurde kleding lang mooi blijft. De vertrouwde effectiviteit en bekende geuren van Robijn, gecombineerd met de kracht van de natuur. Goed voor je kleding en beter voor de planeet. De fles is gemaakt van 100% gerecycled plastic en 100% recyclebaar. Op deze manier draagt Robijn bij aan een betere manier van wassen. Hoe te gebruiken: Voor alle gekleurde was op 15-30-40ºC. Lees het wasetiket in de kleding. Licht- en donkergekleurd wasgoed niet samen wassen. Nieuwe gekleurde kleding eerst apart wassen of controleren op kleurafgifte. Voorwassen is niet nodig. Gebruik samen met Robijn Wasverzachter voor een optimaal resultaat. Dit wasmiddel is geschikt voor alle textielsoorten, behalve voor wol en zijde. Gebruik hiervoor Robijn Wol & Fijn Wasmiddel. Genieten met Robijn: Robijn vindt het belangrijk dat we kunnen genieten in een wereld die maar doorraast en soms aan ons voorbij vliegt. Juist van kleine dingen, zoals de geuren en kleuren die je in het dagelijks leven tegenkomt. Om ervoor te zorgen dat je altijd in geuren en kleuren kunt genieten, steekt Robijn veel zorg en aandacht in het ontwikkelen van producten. Wasverzachters met heerlijke geuren, en wasmiddelen die kleuren lang mooi houden. Daarmee brengt Robijn deze genietmomentjes ook binnenshuis tot leven: tijdens het aantrekken van pas gewassen jeans of als je tussen de lakens stapt, gewassen met heerlijk ruikend wasmiddel en wasverzachter. Het motto van Robijn is Geniet in geuren en kleuren. Met wasmiddelen en wasverzachters van Robijn zorg je dat je kleding langer als nieuw blijft, en bovendien heerlijk ruikt....
€ 38.52

Vervolgens kun je de ketting lichtjes borstelen met een borstel en wat schoonmaakmiddel. Maak kleine cirkels met de borstel om het vuil en eventueel vastzittende olie los te weken. Vergeet niet om tussen de schakels te borstelen om het vuil en de olie goed te verwijderen. Daarna is het belangrijk om de ketting goed af te spoelen met een mild reinigingsmiddel.

Het is belangrijk om de ketting niet met schuurmiddel te reinigen omdat dit kan leiden tot schade aan de ketting. Herhaal de stappen indien nodig. Ten slotte is het belangrijk om de ketting goed in te smeren met olie. Gebruik hiervoor fietskettingolie en smeer vooral goed tussen de schakels. Zorg ervoor dat er geen olie op het frame of wielen komt.

Tips voor het verlengen van de levensduur van je ketting

Het is belangrijk om de ketting van je fiets regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen. Wil je dat je ketting langer meegaat? Volg dan de onderstaande tips:

  • Zorg ervoor dat je fiets altijd met olie wordt gesmeerd.
  • Houd de ketting schoon door regelmatig reinigingsmiddel en olie te gebruiken.
  • Check elke maand de ketting om te zien of er schade is.
  • Check ook regelmatig de armaturen van de ketting.
  • Vervang de kettingschakels of de ketting geheel als dat nodig is.

Het schoonmaken van je fietsketting is een belangrijke stap voor het behouden van de levensduur. Als je de tips in dit artikel volgt, kun je er zeker van zijn dat je ketting schoon en goed verzorgd is. Vergeet niet dat het belangrijk is om de ketting regelmatig schoon te maken. Door dit artikel te volgen weet je precies hoe je je fietsketting schoon en goed moet houden.

Plaats een reactie