Dyson Filters Schoonmaken

Als je een stofzuigersysteem van Dyson bezit, weet je waarschijnlijk al hoe gemakkelijk het is om verstoppingen te voorkomen. Het vervangen en schoonmaken van filters is echter een belangrijk onderdeel van het werk. De filters houden vuil en stof uit het apparaat en zorgen ervoor dat het werkt zoals verwacht. Met de juiste zorg en regelmatige schoonmaakbeurten, kun je de levensduur van je filters verlengen.

Reinig de filters van binnenuit

Een goede eerste stap bij het schoonmaken van je Dyson filters is binnenstein reinigen. Gebruik een stofzuiger met een borstel voor deze taak. Verwijder alle vuil en stof, en poets vervolgens voorzichtig over alle oppervlakken, net als je winkelwagen als er een film lijkt te zijn. Verwijder vuil dat zich heeft verzameld, maar maak de filters zo min mogelijk nat.

De buitenkant schoonmaken

Wanneer u de buitenkant van de filters schoonmaakt, kunt u beginnen met het verwijderen van loszittend vuil en stof. Dit kan met een stoffen doek, maar soms hebt u een schone droge borstel nodig. Probeer voorzichtig te knijpen om het vuil los te maken en te verwijderen. Vergeet niet de filterring die de filter aan de stofzuiger bevestigt. Probeer de filterring gedurende de schoonmaakperiode in te vetten met wat drukke olie om te voorkomen dat er te veel vuil aan aankleeft.

Badkuipreiniging

Als je echt krachtig wilt schoonmaken, breng je je filters naar de badkuip. Je kunt de filters in een voorzichtige oplossing van warm water en detergent dompelen, schudden en vervolgens zo hard als je kunt vergelijkbare onderdelen schoonvegen. Spoel alle oplosmiddelen uit de filters en droog volledig af, ook aan de binnenkant. Vergeet niet dirty-oily De filters af te vegen met een papieren handdoek, zodat je geen stof en vuil over de filter verspreidt, als het terug in de stofzuiger worden gestoken.

Reinig af en toe het filtergebied

Naast het schoonmaken van de filters zelf, moet u regelmatig het filtergebied schoonmaken. De filterkamer, verstopt met gemorst vuil en stof, moet worden schoongemaakt door de reinigingsbeurten van de filters. Leg een oude handdoek op de vloer en uitspoelen van oplossing om het merendeel van het vuil op te nemen van het filtergebied. Gebruik een stofzuiger met een borstel en verwijder vervolgens het vuil dat is achtergebleven.

Extra zorg voor de allergene filters

Dyson-filters zijn bijna allemaal goed bestand tegen het opgeslagen stof. Allergische filters hebben echter wat extra zorg nodig elke maand. Controleer de pluisfilter eerst om te zien of het stof dat er stilletjes wordt opgeslagen netjes en schoon is. Het poetsen van het filter is niet voldoende; Je moet het filter vervangen, en het volgende filter dat je gebruikt moet van een gekeurd HEPA-merk zijn. Verwijder alle losgeslagen vreemde deeltjes met een stofzuiger met borstel en gebruik een luchtbevochtiger om je huis te zorgen voor de gezondheid.

Check het filter regelmatig

Gemiddelde Dyson-filters dienen twee tot drie maanden te worden vervangen, afhankelijk van hoeveel stof en vuil er dagelijks wordt verzameld. Controleer het filter geregeld om te zien of het niet te veel verontreiniging heeft opgevangen. Als dat het geval is, kan het tijd zijn om het te vervangen. Controleer ook of het filter wordt geleverd met schokken of contouren. Als u deze details ziet, zal het filter naar zijn maximale efficiëntie werken.

Kwaliteitsfilters

Houd er bij het schoonmaken en vervangen van Dyson-filters rekening mee dat het gebruik van goedkope, niet-originele filters uw apparaat schade zal toebrengen. Gebruik alleen de beste kwaliteitsfilters om te zorgen dat de stofzuiger goed blijft werken. Als je topfilters het verschil niet uitmaakt, is het aan te raden om te upgraden naar een nieuw en beter filter om stabielere prestaties te garanderen.

Veel mensen vergeten het belangrijkste onderdeel van het beheer van hun stofzuiger: de filters. Met de juiste zorg en aandacht kun je de levensduur van je filters verlengen en het belangrijke onderhoud vereisen. Als u voorzichtig bent bij het schoonmaken van de filters, kunnen ze veel langer meegaan en u in staat stellen het vuil en stof te verwijderen, waardoor uw stofzuiger zo goed als nieuw blijft.

Plaats een reactie