Dvd Schoonmaken

Het schoonmaken van een DVD is erg belangrijk als je wilt dat de levensduur zo lang mogelijk is. Hoewel schoonmaken van een DVD het beste in een speciaal schoonmaakstation gedaan kan worden, zijn er ook verschillende manieren waarop je het zelf thuis kunt doen. De meeste daarvan zijn eenvoudig en kunnen gemakkelijk uitgevoerd worden. Hieronder staan een aantal simpele manieren om ervoor te zorgen dat uw DV-discs goed schoon zijn en een lange levensduur behouden.

Stof zo veel mogelijk verwijderen

Als eerste is het belangrijk om het stof en ander vuil zo veel mogelijk te verwijderen.
Dit kunt u het beste doen door de DVD eenvoudigweg af te vegen met een stofdoek.
Als u meer vet en vuil op de DVD ziet zitten, kunt u het beste een zachte doek met wat water en lichte zeep gebruiken.
Druk een droge doek tegen de DVD om het overtollige water uit de DVD te verwijderen.

De DVD inscherpen

Vervolgens kunt u de DVD inscherpen. Dit kunt u het beste doen met een speciale schuurspons die u in de winkel kunt kopen.
Beginnend bij de binnenkant en bewegingen makend richting buiten, kun je voorzichtig het oppervlak schuren.
Zorg ervoor dat u niet te hard schuurt om schade aan het oppervlak te voorkomen.
U kunt ook een mild schuimmiddel gebruiken om vuil te verwijderen, aangezien het geen schade kan toebrengen aan het oppervlak van de DVD.

Vochtige met alcohol doekjes

Een andere optie is het gebruik van vochtige met alcohol doekjes. Deze doekjes zijn gemaakt van een zachte stof en zijn bedekt met een vloeistof met isopropylalcohol.
Het werkt op dezelfde manier als het inscherpen van de DVD, maar je hebt minder van een kans om schade aan het oppervlak te veroorzaken.
Zorg ervoor dat je de doekjes voorzichtig op het oppervlak aanbrengt en het overtollige vocht verwijdert voordat je de DVD weer terug in de speler plaatst.

Stick cleaning kits

Ten slotte kunt u ook een stick cleaning kit kopen. Met behulp van deze kits kunt u vrij eenvoudig en grondig uw DVD’s schoonmaken.
De kits zijn ontworpen met een borstel waarmee u de DVD schoon kunt krijgen door simpelweg de kit over de oppervlakte van de DVD heen te strijken.
Na het schoonmaken kunt u de borstel gewoon afspoelen. Als je klaar bent met schoonmaken, kun je het beste een droge doek tegen de DVD drukken om het overtollige water te verwijderen.

Andere zaken om in gedachten te houden

Hoewel de bovengenoemde methoden zeer effectief zijn bij het schoonmaken van DVDs, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden.
Als uw DVD erg vuil is, is het wellicht het beste om hem in een speciale schoonmaakmachine te laten schoonmaken.
Deze apparaten werken het beste bij het verwijderen van vuil en stof en kunnen uw DVD’s helpen een lange levensduur te behouden.
Vergeet ook niet om stofvrije handschoenen te dragen om het grootste deel van het stof en vuil te verwijderen voordat u de DVD schoonmaakt.

Samenvatting

Het schoonmaken van een DVD is een belangrijke taak als u ervoor wilt zorgen dat uw DVDs een lange levensduur behouden. Er zijn een aantal eenvoudige manieren om thuis uw DVD’s schoon te maken.
Stof zo veel mogelijk verwijderen, de DVD inscherpen met een speciale schuurspons, vochtige met alcohol doekjes en stick cleaning kits zijn allemaal methoden die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw DVDs er goed uitzien en een lange levensduur houden. Vergeet niet om stofvrije handschoenen te dragen en in specifieke gevallen vooral gebruik te maken van een speciaal schoonmaakstation voor een optimaal resultaat.

Plaats een reactie