Doucheputje Schoonmaken

Doucheputten worden dagelijks intensief gebruikt en als gevolg daarvan zou het schoonmaken van de putten regelmatig plaats moeten vinden. Door de putten regelmatig te reinigen, kunnen water rondsluipende lekkages en schimmelvorming volgens preventieve maatregelen worden voorkomen. Lees hier wat voor stappen je kunt nemen om je doucheput schoon te maken en zorg ervoor dat je doucheput langer meegaat.

Stap 1: Verwijder de omliggende onderdelen

Voor een volledige reiniging van het doucheputje, is het noodzakelijk om eerst alle omliggende onderdelen te verwijderen. Als de put wordt omlijst door tegels, moet hij worden vergeven, zodat de put goed bereikbaar is. Verwijder ook alle kranen en temperaturen, als deze aanwezig zijn. U kunt eventuele stroomkabelverbindingen loskoppelen als dat vereist is voor het reinigen van de doucheput.

Stap 2: Verwijder het putdeksel

Het putdeksel of de put is de naad waaraan de waterdichte barrière binnen de douchekamer begint. Het is belangrijk dat dit grondig wordt schoongemaakt. Met behulp van een ontstoppingskabel kunt u het putdeksel openen en het puin dat erin verzameld heeft verwijderen. Veeg ook de buitenkant van het deksel goed schoon.

Dreft Platinum Plus All In One - Vaatwastabletten - Anti-Dofheidstechnologie - 72 Capsules
Coolblue.nl
Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn de beste tabletten voor het reinigen van moeilijke etenswaren van Dreft. Ze maken je vaat weer als nieuw schoon Verwijdert de dofheid om de oorspronkelijke glans van je vaat te herstellen, dankzij de Anti-dofheidstechnologie Dreft Platinum Plus All In One Vaatwastabletten zijn doeltreffend, zelfs in korte cycli Schakel over op korte cyclus om tijd, energie en water te besparen in vergelijking met normale cycli Het geïntegreerde voorwassysteem doet het voorwasprogramma voor je, zodat je water bespaart Aanbevolen door wereldwijde fabrikanten van vaatwassers Ingebouwde zout- en spoelglansfunctie inclusief glas- en zilverwerkbescherm Onze productie gebeurt met 100% ingekochte hernieuwbare elektriciteit Dreft Platinum Plus All in One Anti-Dofheidstechnologie vaatwastabletten zorgen voor een reiniging als nieuw, het geeft je Dreft's beste collectie voor het reinigen van hardnekkig voedsel en het helpt zelfs de dofheid weg te nemen die in de loop van de tijd is opgebouwd, om de oorspronkelijke glans van je vaatwerk te herstellen. Dreft Platinum Plus geeft je een uitmuntende reiniging en verwijdert hardnekkige voedselvlekken, zelfs in de testconditie van een korte cyclus. Dus, als je weinig tijd hebt, is er niets aan de hand. Schakel over op kort. Dreft combineert vloeistof en poeder in één krachtige capsule. Het ultra-oplosbare zakje lost snel op en werkt goed in korte cycli omdat het snel begint te reinigen om de klus klaar te krijgen. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken. Plaats ze gewoon in het doseerbakje van je vaatwasser, met verpakking. Schakel over op de korte cyclus* en bespaar tijd, energie en water in vergelijking met een gewone, standaard cyclus!...
€ 19.47

Stap 3: Spoel het putje af

U kunt het putje goed opschuimen met behulp van een lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. Dit verwijdert vuil, vet en olie dat mogelijk aan de binnenkant van de put aanwezig is. Spoel het putje vervolgens grondig af met schoon water en droog het af. Leg een vel verkleiner, dichtbij gelegen handdoeken, bijvoorbeeld, op het putdeksel om te voorkomen dat er vuil in het putdeksel wordt gespoeld.

Stap 4: Voeg nieuwe siliconenlijm toe

Na het reinigen, voeg nieuwe siliconenlijm toe aan de put tussen het putdeksel en de binnenkant van de douche. Dit proces zal de nauwe, waterdichte barrière herstellen en voorkomen dat water uit de doucheput stroomt. Controleer het putdeksel vervolgens direct na het aanbrengen van de lijm (wanneer mogelijk) op lekkages.

Stap 5: Inspecteer regelmatig

Zelfs als je je douchegoot regelmatig schoonmaakt, ontkom je er niet aan om de put al jouw douchekamer ook regelmatig te controleren op lekkages. Controleer of er water op de vloer staat, zoek naar lekkages en voel na of het putdeksel stevig vastzit. Als het putje kapot is of als je enige vorm van lekkage detecteert, neem dan onmiddellijk contact met een loodgieter op.

Het schoonmaken van je doucheputje is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de douchekamer. Voor een goede verzorging dient het regelmatig gereinigd te worden, vooral als het sterk wordt gebruikt. Volg de bovenstaande stappen en je zult een langere levensduur voor je doucheput bemerken.

Plaats een reactie