Doucheputje Schoonmaken

Doucheputten worden dagelijks intensief gebruikt en als gevolg daarvan zou het schoonmaken van de putten regelmatig plaats moeten vinden. Door de putten regelmatig te reinigen, kunnen water rondsluipende lekkages en schimmelvorming volgens preventieve maatregelen worden voorkomen. Lees hier wat voor stappen je kunt nemen om je doucheput schoon te maken en zorg ervoor dat je doucheput langer meegaat.

Stap 1: Verwijder de omliggende onderdelen

Voor een volledige reiniging van het doucheputje, is het noodzakelijk om eerst alle omliggende onderdelen te verwijderen. Als de put wordt omlijst door tegels, moet hij worden vergeven, zodat de put goed bereikbaar is. Verwijder ook alle kranen en temperaturen, als deze aanwezig zijn. U kunt eventuele stroomkabelverbindingen loskoppelen als dat vereist is voor het reinigen van de doucheput.

Stap 2: Verwijder het putdeksel

Het putdeksel of de put is de naad waaraan de waterdichte barrière binnen de douchekamer begint. Het is belangrijk dat dit grondig wordt schoongemaakt. Met behulp van een ontstoppingskabel kunt u het putdeksel openen en het puin dat erin verzameld heeft verwijderen. Veeg ook de buitenkant van het deksel goed schoon.

Stap 3: Spoel het putje af

U kunt het putje goed opschuimen met behulp van een lauwwarm water en een mild schoonmaakmiddel. Dit verwijdert vuil, vet en olie dat mogelijk aan de binnenkant van de put aanwezig is. Spoel het putje vervolgens grondig af met schoon water en droog het af. Leg een vel verkleiner, dichtbij gelegen handdoeken, bijvoorbeeld, op het putdeksel om te voorkomen dat er vuil in het putdeksel wordt gespoeld.

Stap 4: Voeg nieuwe siliconenlijm toe

Na het reinigen, voeg nieuwe siliconenlijm toe aan de put tussen het putdeksel en de binnenkant van de douche. Dit proces zal de nauwe, waterdichte barrière herstellen en voorkomen dat water uit de doucheput stroomt. Controleer het putdeksel vervolgens direct na het aanbrengen van de lijm (wanneer mogelijk) op lekkages.

Stap 5: Inspecteer regelmatig

Zelfs als je je douchegoot regelmatig schoonmaakt, ontkom je er niet aan om de put al jouw douchekamer ook regelmatig te controleren op lekkages. Controleer of er water op de vloer staat, zoek naar lekkages en voel na of het putdeksel stevig vastzit. Als het putje kapot is of als je enige vorm van lekkage detecteert, neem dan onmiddellijk contact met een loodgieter op.

Het schoonmaken van je doucheputje is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van de douchekamer. Voor een goede verzorging dient het regelmatig gereinigd te worden, vooral als het sterk wordt gebruikt. Volg de bovenstaande stappen en je zult een langere levensduur voor je doucheput bemerken.

Plaats een reactie