Douchedeuren schoonmaken

Een van de meest voorkomende problemen bij het schoonmaken van douchedeuren is dat ze al snel hun glans verliezen en beschadigd worden door kalkaanslag en vuil. Douchedeuren kunnen worden gereinigd met een neutraliserend schoonmaakmiddel, maar om ervoor te zorgen dat ze schoon blijven en de levensduur ervan verlengd wordt, is een dagelijks onderhoud nodig. Hieronder staan de verschillende stappen voor het schoonmaken van douchedeuren die je kunt gebruiken om te zorgen dat je douchedeuren zo schoon mogelijk blijven.

Stap 1: Neem af en toe afwasmiddel en water

De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je douchedeuren schoon blijven, is door het een paar keer per maand af te wassen met zeep en warm water. Gebruik een mild afwasmiddel om ervoor te zorgen dat je douchedeuren niet beschadigd. Dep na het afwassen met een zachte doek totdat ze droog zijn. Dit maakt het gemakkelijker om te voorkomen dat vuil, stof en vetvlekken zo goed mogelijk worden verwijderd.

Stap 2: Verwijder hardnekkig vuil en kalkaanslag

Als je douchedeuren na het afwassen nog steeds vuil en kalkaanslag bevatten, kun je een krachtig reinigingsmiddel gebruiken om het te verwijderen. Een boraxoplossing die een tot twee kopjes borax in een kom met warm water bevat, is een natuurlijk reinigingsmiddel dat uitstekend werkt voor het verwijderen van moeilijk te verwijderen vuil en aanslag. Laat de oplossing enkele minuten inweken op de douchedeur en dep hem daarna droog.

Stap 3: Gebruik een polijstmiddel

Om ervoor te zorgen dat je douchedeur er mooi glanzend uitziet, kun je er een polijstmiddel op aanbrengen. Dit is meestal een vloeistof die een speciale wax bevat die de deur beschermt en hem een mooi glanzend uiterlijk geeft, waardoor hij langer schoon en glanzend blijft. Gebruik een zachte doek om het polijstmiddel aan te brengen en ga zachtjes met het schoonmaakmiddel over de hele douchedeur.

Stap 4: Droog de deur af en reinig de frames

Veeg na het polijsten altijd het overtollige vuil en stof weg met schone doeken. Als je klaar bent met schoonmaken, verwijder dan het schoonmaakmiddel met behulp van een schone, zachte doek. Ook het schoonmaken van de douchedeur-frames is belangrijk om ervoor te zorgen dat de deur in perfecte staat blijft.

Stap 5: Breng een beschermende coating aan

Nadat u klaar bent met schoonmaken, kunt u een waterafstotende coating aanbrengen op de douchedeur om ervoor te zorgen dat er geen vuil of kalkaanslag achterblijft en de deur er schoon en glanzend blijft. Deze coating kan worden aangebracht met een doek en vervolgens gewoon worden afgeveegd met een natte doek. Als je de deur vaker reinigt, houdt de coating het schoon en wordt de kleur langer behouden.

Stap 6: Vermijd schuurmiddelen

Hoewel sommige mensen schuurmiddelen gebruiken om hardnekkig vuil te verwijderen, raad ik dit af. Schuurmiddelen kunnen de oppervlakte beschadigen en krassen maken, vooral als de deur is gemaakt van glas of een ander deelbaar materiaal. Gebruik in plaats daarvan krachtige schoonmaakmiddelen en polijstmiddelen voor het best mogelijke resultaat.

Samenvatting

Douchedeuren zijn eenvoudig te reinigen met behulp van milde afwasmiddelen, krachtige reinigingsmiddelen en speciale polijstmiddelen. Daarnaast is het ook verstandig om de frames schoon te maken en een waterafstotende coating aan te brengen om zo te zorgen dat je douchedeuren zo mooi mogelijk blijven en langer meegaan.

Plaats een reactie